Naujuoju finansų viceministru paskirtas ministrės patarėjas D. Sadeckas

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio finansų viceministro pareigas pradeda eiti iki šiol finansų ministrės Gintarės Skaistės patarėju dirbęs Darius Sadeckas.

Naujasis viceministras kuruos biudžeto, valstybės iždo klausimus, bus atsakingas už viešųjų finansų sistemos valdymo grupę, pranešė Finansų ministerija.

„Darius Sadeckas yra savo srities ekspertas, sukaupęs didelę patirtį biudžeto formavimo politikos, valstybės iždo valdymo ir kitose srityse. Jo patirtis viceministro ir patarėjo pareigose užtikrins sklandų darbų įgyvendinimą“, – pranešime teigė finansų ministrė G. Skaistė.

Pasak D. Sadecko, artimiausi jo darbai susiję su kitų metų biudžeto rengimu.

Jo patirtis viceministro ir patarėjo pareigose užtikrins sklandų darbų įgyvendinimą.

„Vienas svarbiausių mano tikslų – užtikrinti tolesnį sklandų darbų tęstinumą, stiprinant vidutinio laikotarpio biudžeto sistemą bei didinant valstybės lėšų panaudojimo efektyvumą“, – pranešime teigė D. Sadeckas.

D. Sadeckas Finansų ministerijoje dirba nuo 2002 metų, 2016–2020 metais taip pat dirbo finansų viceministru, o nuo 2020 metų – finansų ministrės patarėju.

Jis naujuoju finansų viceministru paskirtas vietoje balandį šias pareigas palikusio Gedimino Norkūno.

G. Norkūnas iš viceministro posto pasitraukė po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) jį pripažino supainiojusį viešuosius ir privačius interesus – dirbdamas viceministru jis buvo atsakingas už energetikos grupę „Ignitis grupė“, kurios akcijų turėjo. VTEK sprendimą G. Norkūnas yra apskundęs teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronė

Bronė portretas
Sava chebra ir kaziuks.

bartoske

bartoske portretas
vaiku na ai ir duos ir gaus kai aplink savi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių