„Laisvės ir teisingumo“ sąraše – G. Babravičius, D. Štraupaitė

Pirmadienį partija „Laisvė ir teisingumas“ buvusio Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko namų kieme pristatė esminius savo rinkimų programos akcentus bei kandidatus į Seimą.

 

 

Pirmosiose rinkimų sąrašo gretose – partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. Savo kandidatūrą jis taip pat kels Šilalės-Kelmės apygardoje. Antroje sąrašo vietoje - buvęs Vilniaus miesto meras A. Zuokas. Jis kandidatuos ir sostinės Šeškinės - Šnipiškių vienmandatėje apygardoje. Trečioje – buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, kuris laimę rinkimuose taip pat bandys Dzūkijos vienmandatėje.

Ketvirtoje vietoje rikiuojasi Vilniaus savivaldybės narė Diana Stomienė, penktoje – Seimo narys Kęstutis Bartkevičius. Sąrašą tęsia Prienų rajono vicemerė Loreta Jakinevičienė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vydūnas Sadauskas, sostinės miesto savivaldybės tarybos narė Eglė Čaplikienė, buvusi žurnalistė, Šalčininkų rajono tarybos narė Jolanta Butkevičienė. Dešimtoje sąrašo vietoje – buvęs Seimo narys Gintautas Babravičius.

Sąrašą pristatydamas partijos pirmininkas R. Žemaitaitis teigė, kad suvienijus tris politines organizacijas „Laisvė ir teisingumas“ siūlo kitos kokybės politiką.

„Prieš keletą mėnesių mes žengėme ryžtingą žingsnį – sujungėme tris politines organizacijas. Trys politiniai lyderiai nusprendė parodyti kitokią politiką“, – pristatydamas sąrašo trisdešimtuką kalbėjo R. Žemaitaitis.

Jis pabrėžė, kad formuodama sąrašą partija netaikė jokių kvotų – viskas, pasak politiko, išėjo spontaniškai.

„Nereikėjo nustatinėti, kiek turi būti moterų ir vyrų, kiek turi būti kažkokio išsilavinimo žmonių. Visa tai vyko natūraliai. Todėl šis sąrašas bus konkurencingiausias“, – teigė jis.

Renginyje pristatytas pirmasis partijos rinkimų sąrašo trisdešimtukas. Taip pat pristatyti asmenys, kurie „Laisvės ir teisingumo“ vardu Seimo mandatų sieks vienmandatėse apygardose.

Stabdys įstatymų konvejerį

Vienas iš partijos lyderių A. Paulauskas teigė, kad vienas iš politinės jėgos prioritetų yra sustabdyti „įstatymų konvejerį“ Lietuvoje.

„Einant į Seimą daugiausiai kalbų yra apie įstatymus: kokių reikia, kokius reikia taisyti. Mūsų požiūris šiuo atžvilgiu yra ypatingas. Mes sakome, kad reikia stabdyti įstatymų priėmimo konvejerį. Per pastaruosius metus mes tiek įstatymų priėmėme, kad net nepajėgiame jų vykdyti“, – susirinkusiai „Laisvės ir teisingumo“ rinkimų komandai teigė A. Paulauskas.

„Mes manome, kad ypatinga skuba, kuri šiandien tapo norma, turi tapti tik ypatingais atvejais, o ne kasdienybe. Svarstymas turi trukti ne dešimt dienų, bet jis turi būti visavertis“, – pabrėžė jis.

Savo ruožtu A. Zuokas, pristatydamas partijos gaires rinkimuose, pabrėžė atstovaujamos politinės jėgos konstruktyvumą ir akcentavo sieksiąs, kad Lietuvoje būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė, bet ne santuoka.

„Mes nepainiojame sąvokų „santuoka“ ir "partnerystė", ką pasiūlysime Seime įteisinti“, – teigė A. Zuokas.

Kartu politikas pažymėjo prioritetą teiksiąs namų renovacijai, kultūrai bei dirbantiesiems.

„Kiekvienas darbuotojas galės priimti sau tinkamą darbo pobūdį. Didelį dėmesį savo programoje skirsime būsto renovacijai“, – teigė jis.

Galiausiai, tikino A. Zuokas, partija atsigręš ir į šalies senjorus.

„Didelis dėmesys mūsų programoje skiriamas sidabrinei ekonomikai. Kaip žinote, mūsų gyventojai gyvena ilgiau, turime puikių senjorų, kurie gali ir nori būti aktyvūs valstybės kūrėjai, tačiau dažnai įstatymai ar darbo rinka verčia išeiti į pensiją ir būti neaktyviems. Siūlome specialias mokestines priemones - mažesnį „Sodros“ mokestį tiems darbdaviamas, kurie išlaikytų pensininkams darbo vietas“, – savo namų kieme kalbėjo A. Zuokas.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu liepos 16-30 dienomis atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa rodo, kad R. Žemaitaičio pirmininkaujama partija „Laisvė ir teisingumas“ turi 5,6 proc. piliečių palaikymą.

ELTA primena, kad birželio 6 d. A.Zuoko vadovaujamos partijos „Laisvės sąjungos (liberalų)“ pagrindu įkurta partija „Laisvė ir teisingumas“. Suvažiavime nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją, ją prijungiant prie A. Zuoko vadovautos „Laisvės sąjungos“. Kiek anksčiau prie šios partijos buvo prijungtas Artūro Paulausko vadovaujamas visuomeninis judėjimas „Pirmyn, Lietuva“. „Laisvė ir teisingumas“ pirmininku išrinktas R. Žemaitaitis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neko naujo tris seni BEBRAI MELAGEI VAGYS kurie vel nori givent geriau prie AUKSINIO LIOVIO! :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių