Istoriniai V. Landsbergio prisiminimai

  • Teksto dydis:

Šiąnakt lygiai 30 metų, kai Lietuvos žmonės plikomis rankomis stojo prieš sovietų tankus ginti atkurtos Lietuvos nepriklausomybės, praneša LNK žinių tarnyba.

 

Bet šiandien kovojame su kitu, nematomu priešu.   Kovojame likdami namuose, tad nėra nei tradicinių laužų, nei kitų renginių.

Renginiai nukelti į rugpjūtį. Nepaisant to, visi žinome, kad prieš 30 metų lietuviai ne tik iškovojo vieną reikšmingiausių pergalių šalies istorijoje, bet ir pradėjo griauti Sovietų imperiją.

Jūsų dėmesiui – istoriniai kadrai ir tuomečio šalies vadovo Vytauto Landsbergio prisiminimai.

„Ir Kovo 11-oji ir Sausio 13-oji yra tarptautinės reikšmės įvykiai. Tai nėra tik Lietuvos istorija“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Jis prisiminė Michailą Gorbačiovą. „M. Gorbačiovas yra pasakęs: karinės jėgos mums nereikia, mes juos kitaip įveiksime. Bet kai neišėjo kitaip, nutarė panaudoti karinę jėgą“, – pasakojo V.Landsbergis.

Anot tuometinio Lietuvos vadovo, „mes buvome savo vietoje, žinojome, ką turime daryti. Ir galų gale tankai pasitraukė. Štai  kur yra pergalė“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ožys \\\\\.../////

Ožys  \\\\\...///// portretas
Nekaltinkit raudonojo barono nebuvusias nusikltimais.Ne jis 'sugriovė' TSRS,o Garbačiovas,labai dasidėjo Jelcinas,o lemiamą kancovkę sudavė Maskvos PUČAS.Netrieskit britvom,TSRS 'profesorius' niekuo dėtas.

>>>Ačiū /////...\\\\\

>>>Ačiū  /////...\\\\\ portretas
Tas tai tikrai iš Žiegždrių psichuškės muilą išnešęšęs.Reikia grąžinti į gydymo įstaigq,kol nepsikenkė sau ir kitiems..Pilnas BEPROTIS.

TAIGIS

TAIGIS portretas
tai ką vadini blizgančiais vabalais tuo metų gynė parlamentą nuo sovietų ir per savo naivumą žuvo prie televizijos bokšto, o tie kurie liko gyvi dabar niekam nereikalingi pensininkai ieškantis maisto šiukšlių konteineriuose...LIKIMO IRONIJA...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių