D. Grybauskaitė perdavė Prezidento rūmus G. Nausėdai

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienio popietę simboliškai perdavė Prezidento rūmus naujajam šalies vadovui Gitanui Nausėdai.

S. Daukanto aikštėje surengtoje oficialioje ceremonijoje D. Grybauskaitė įteikė G. Nausėdai didįjį valstybės antspaudą ir Konstituciją. Netrukus po to buvo iškilmingai nuleista D. Grybauskaitės vėliava ir pakelta naujojo prezidento vėliava.

Po ceremonijos, stebint šimtams žmonių, D. Grybauskaitė išvyko iš S. Daukanto aikštės.

Kreipdamasis į tautą S. Daukanto aikštėje G. Nausėda pažadėjo siekti didesnio socialinio teisingumo ir sumažinti pragyvenimo lygio kontrastus.

„Man rūpi sąžiningumo, pagarbos ir atsakomybės politikoje bei visuomenėje įsigalėjimas. Man rūpi socialinis teisingumas ir nuoseklus gerovės visiems kūrimas“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas teigė, kad jo balsu kalba „tylioji, tačiau didelę jėgą pademonstravusi ir ypatingai graži savo dvasia Lietuva“.

G. Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti, kai prieš vidurdienį davė priesaiką Seime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus

Jurijus portretas
Jau pirmą dieną lozungai ir žodžiai skiriasi nuo darbų.Nauseda šneka apie atskirties mažinimą ir tuo pačiu rengia turtingųjų PONŲ ir PONIŲ puotas.Pagarba Grybauskaitei ,kad atsisakė eiti į tokį akibrokštą plačiajai visuomenei>Kiek kainavo šita puota iš rinkėjų kišenių??Už tas lėšas KIEK BŪTŲ GALIMA PAREMTI SERGANČIŲ VAIKŲ IR VARGŠŲ.

Algis

Algis portretas
Grybauskaite buvo puiki prezidente. Manau Nauseda irgi geras pasirinkimas! Valio!!!

Kęstas

Kęstas portretas
Mes, lietuviai, esame drąsūs. Kas be ko. Žiūrėk, ką mes tiek metų darom krūmuose, būdami šauktiniais. Atrodo, kad va, tuoj tuoj užkaposime Rusiją... Bet šiaip jau mes nesame proto bokštai. Tai parodo grafikas, demonstruojantis, kiek mes gauname atgal, konkuruodami Europos mokslinių darbų rinkoje mūsų protiniais sugebėjimais. Atgal gauname žymiai mažiau (apie du kartus mažiau), negu sumokame. O estai gauna žymiai daugiau (virš dviejų kartų daugiau), negu sumoka. Išeina, jog mes duodame pinigus estams, kad jie galėtų užpatentuoti naujų tyrimų rezultatus ir mums po to tų patentų panaudojimo rezultatus pardavinėtų. Mums belieka tyliai bezdėti krūmuose. Sako, kad nebezdėti yra nesveika. (Duomenys cituojami iš: Nature 569, 472-475 (2019).) Ką daryti? Bezdėkime, bet nors neatiminėkime lietuviškus pasus iš tų mokslininkų, kurie dirba Vakaruose. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių