Taures šildė svaiginantis bliuzas Pereiti į pagrindinį turinį

Taures šildė svaiginantis bliuzas

2008-11-15 09:00
Taures šildė svaiginantis bliuzas
Taures šildė svaiginantis bliuzas / Vytauto Liaudanskio nuotr. Kompanija: bendrovės „Geonafta“ darbuotojoms nestigo geros nuotaikos prie vieno stalo.

Atšiaurūs lapkričio vėjai klaipėdiečių neįkalina namuose. Gilios tradicijos, gyva muzika ir šildantis skonis vieną praėjusios savaitės vakarą susipynė viešbučio „Pajūris“ restorane.

Renginio svečius pasitiko „Green Bridge Band“ virtuozai. Grupė kvietė pasinerti į bliuzo, diksilendo, džiazo versmes ir pajusti jau retai kada besuskambančią senųjų laikų dvasią.

Vakarui išskleidus sparnus atėjo metas brendžio „Old Vilnius“ pristatymui. Bendrovės „Vilniaus degtinė“ trauktinių grupės rinkodaros vadovė Daiva Marcinkienė pasakojo apie gėrimo istoriją, gamybos ypatumus ir degustavimo kultūrą.

„Old Vilnius“ gaminamas Prancūzijoje, Tessendier šeimos konjako namuose. Rūsiuose jis brandinamas šešerius metus. Lietuvoje XO kategorijos gėrimas tik išpilstomas į butelius.

Tessendier konjako namų istorija pradėta skaičiuoti nuo 1880 metų, kai matematikos mokytojas Gastonas Tessendier įveisė pirmuosius šeimos vynuogynus netoli Konjako miesto Bordo regione. Verslas greitai išsiplėtė, pradėta distiliuoti savo gaminamą vyną, kitų augintojų produkciją.

Šiuo metu „Tessendier & Fils“ yra viena didžiausių spiritą distiliuojančių bendrovių Bordo regione, bendradarbiaujanti su žymiausiais Prancūzijos konjako namais „Martel“, „Courvoisier“, „Hennessy“.

Daiva Marcinkienė rekomendavo brendžiu mėgautis kaip aperityvu. „Prancūzai prieš valgį kartais pasigamina lengvą kokteilį sumaišę šlakelį brendžio, gazuoto „Schweppes“ gėrimo ir pridėję daug ledukų“, – prisiminė savo kelionių įspūdžius vakaro vedėja.
Pietų, vakarienės metu brendis su patiekalais nederinamas, tačiau jis puikiai tinka gardžiuojantis desertu. „Ypač tai pasakytina apie šokoladinį pyragą. Taip pat dera riešutai, džiovintos slyvos ir kitokie vaisiai“, – vardijo D.Marcinkienė.

Dalis brendžio mėgėjų neatsispiria pagundai užtraukti cigaro dūmą.
„Prancūzijoje neteko matyti, kad žmonės gurkšnotų šį gėrimą iš mums įprastų „burbulų“ – visi renkasi tulpės formos taures. Jose aromatų puokštė visiškai kitaip atsiveria“, – tvirtino D.Marcinkienė.

Ar šildyti delnuose taurę su brendžiu?

Tai nėra reikalinga. Tradicija atkeliavo iš senų laikų, kai namuose būdavo šalta ir žmonės šildydavosi prie židinio. Tinkamiausia gėrimo temperatūra – 18–20 laipsnių šilumos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų