G. Žemaitė apie dainos „Tikėk“ vaizdo klipą: čia užkoduota labai daug žinučių

  • Teksto dydis:

Lapkričio 16-ąją, pasauliui minint tarptautinę tolerancijos dieną, savo dainos „Tikėk“ vaizdo klipą pristato šią vasarą netikėtai gimęs muzikinis duetas – televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė bei jos kolega, operatorius Remigijus Sinkevičius.

„Kūrinyje tarsi užkoduota labai daug žinučių. Manau, kad kiekvienas, jos klausydamasis, tekste ar muzikoje atras kažką svarbaus, savito, artimo. Vieni, skambant „Tikėk“, turbūt svajos apie amžiną meilę, kiti pasisems stiprybės „paleisti“ ant bedugnės krašto balansuojančius santykius, treti pasistengs suprasti kitaip mąstantįjį ar gyvenantįjį“, – svarstė G. Žemaitė.

Prie dainos ir vaizdo klipo idėjos išpildymo, anot jos, ne vieną valandą ir dieną praleido kūrybinga bičiulių komanda: muzikos autorius Stanislavas Stavickis, dizainerė Modesta Šukė, visažistė Aušra Malakauskienė, plaukų stilistė Živilė Giršman, choreografė Kristina Burneikienė. Vaizdo klipo autorius – Simas Simon, o režisūros bei montažo – Monika Grundhauser.

„Tikėk, dar pasaulis sukas ratu. Jausmai, griauna spengiančią tylą. Žinok, kad ir kaip bebūtų sunku, už debesų, saulė jau kyla!“, – dainos žodžiais kalbėjo G. Žemaitė.

Gerda iki šiol itin jautriai prisimena akimirką, kai jos mama susigraudino klausydamasi „Tikėk“. „Ji galvojo apie šviesaus atminimo mano tėtį ir jų meilės istoriją. Būtent mamos pavyzdys man tik dar kartą įrodė, kiek daug prasmių gali turėti žodžiai. Juk iš tiesų mes su Remigijumi norėjome perteikti kitą jausmą – tvirtybės baigti tai, kas jau seniai nutrūkę. Bet... kūryba tuo ir stipri, kad gali pasiekti skirtingas patirtis turinčiuosius ir vienodai giliai juos paliesti“, – pasakojo pašnekovė.

Prie Kauno marių, sinagogoje, ant pontoninio Elektrėnų tilto bei Drąseikių karjere įamžinta „Tikėk“ istorija – tarsi dviejų atskirų, bet tuo pačiu susijusių žmonių pasakojimas apie jausmus.

„Kartais atrodo, kad klipo herojai dainuoja vienas kitam, o kartais užvaldo mintis, jog jie vienas su kitu visai nesusiję. Taip gimsta laisvė klausytojams patiems kurti savąją istoriją“, – sakė G. Žemaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepastebėjau

Nepastebėjau portretas
Nuo kurių metų eilėraštis pagal barabono mušimą vadinasi muzika? Šitas mėšlas turi vadintis-"iš didelio rašto, išėjom iš krašto" Negirdėjau niekur muzikos.

tas jausmas

tas jausmas portretas
svetima geda, lokacija irgi ilgai nerinko karjere prie kauno

Nemaloni suvalkietė

Nemaloni suvalkietė portretas
Jo barbe devyndarbe,nukvakusi visai.Dainuoja.sunis operuoja .tv gelbeja.Žemaiti kazin dar is proto neisvare???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių