AC/DC būgnininkas išvengė kalėjimo

  • Teksto dydis:

Australų sunkiojo roko grupės AC/DC būgnininkas Philas Ruddas (Filas Rudas) ketvirtadienį išvengė kalėjimo dėl narkotikų laikymo ir grasinimo nužudyti, tačiau Naujosios Zelandijos teisėjas jį įspėjo, kad jei neatsisakys narkotinių medžiagų, atsidurs už grotų.

61 metų Ph.Ruddui, kuris balandį padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, Taurangos apygardos teismas skyrė aštuonis mėnesius namų arešto.

Būgnininkui grėsė iki septynerių metų kalėjimo už tai, kad grasino nužudyti buvusį darbuotoją.

Prokurorai prašė teismo jam skirti pusantrų metų kalėjimo bausmę, o advokatai ragino atleisti nuo atsakomybės.

Teisėjas Thomas Ingramas (Tomas Ingramas) sakė, kad dėl Ph.Ruddo ankstesnės ribotos kriminalinės praeities namų areštas yra tinkama bausmė,  pridūręs, kad muzikantas bus atidžiai stebimas ir atsidurs už grotų, jei jo organizme bus aptikta narkotikų.

„Užtikrinu, kad tikrai ten pakliūsite“, – pabrėžė teisėjas.

Automobilių entuziastas Ph.Ruddas į teismą atvyko lydimas artimųjų bei draugų prabangiu automobiliu „Bentley“, kurį vairavo vairuotojas.

Muzikantas, kuris vilkėjo džinsus ir tamsų veliūrinį švarką, nebendravo su prie teismo rūmų susirinkusiais žurnalistais, tik padėkojo gerbėjams už jų „fantastišką“ paramą.

Po nuosprendžio paskelbimo iš teismo rūmų išėjęs Ph.Ruddas išplūdo vieną žurnalistą ir pasiūlė jam „susirasti suš**tą darbą“.

Dėl paties Ph.Ruddo tolesnės veiklos AC/DC esama rimtų abejonių, nors muzikantas pareiškė norą vėl prisijungti prie sunkiojo roko pionierių.

Į pasaulines gastroles, skirtas reklamuoti pernai lapkritį išleistą naują albumą „Rock or Bust“, išvykusioje grupėje Ph.Rudą pakeitė britas Chrisas Slade'as (Krisas Sleidas), o dėl teistumo, netgi pasibaigus skirtam namų arešto terminui, jam kils keblumų užsienio kelionėse.

Ph.Ruddas buvo sulaikytas lapkritį savo namuose pakrantės miestelyje Taurangoje, esančiame už 150 km į pietryčius nuo Oklando.

Teismo dokumentai rodo, kad jam buvo pareikšti kaltinimai grasinus nužudyti buvusį darbuotoją.

Teigiama, esą Ph.Ruddas buvo nepatenkintas prastu rugpjūtį vykusio renginio, skirto pristatyti jo solo albumą „Head Job“, organizavimu. Po keturių savaičių jis paskambino bendrininkui ir pareiškė norįs, kad buvęs darbuotojas būtų „pašalintas“. Tuomet muzikantas taip pat paskambino tam asmeniui ir pagrasino fiziniu susidorojimu.

Remiantis teismo dokumentais, savo bendrininkui Ph.Ruddas siūlė „200 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (153 tūkst. JAV dolerių), motociklų, vieną savo mašinų ar namą“.

Per kratą Ph.Ruddo namuose policija aptiko 0,478 g metamfetamino ir 91 g kanapių.

Iš pradžių muzikantui buvo pareikštas kaltinimas dėl „bandymo užsakyti žmogžudystę“, tačiau vėliau jis panaikintas, prokurorams nusprendus, kad nepakanka įrodymų.

1954 metų gegužės 19 dieną Melburne lietuvių kilmės šeimoje gimęs Ph.Ruddas, kurio tikrasis vardas yra Phillipas Hugh Normanas Witschke Rudzevecuis (Filipas Hju Normanas Vičkė Rudzevičis), prie AC/DC prisijungė 1975 metais, 1983-iaisiais paliko grupę, o po 11 metų vėl į ją sugrįžo.

Jis kartu su kitais grupės nariais 2003 metais pateko į Rokenrolo šlovės muziejų, o 2010-aisiais už „War Machine“ pelnė „Grammy“ apdovanojimą geriausio sunkiojo roko atlikimo kategorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių