In memoriam L. Donskiui – speciali LRT programa

  • Teksto dydis:

Šįryt staiga mirus filosofui, garsiam visuomenininkui Leonidui Donskiui, televizijos kanalas LRT Kultūra kviečia žiūrėti specialią programą, kurioje – laidos ir įrašai iš LRT „Aukso fondo“: prof. L. Donskio pokalbiai su ryškiais epochos žmonėmis.

Trečiadienį, rugsėjo 21 d.:

19:40 val. „Be pykčio“. L. Donskis kalbina Sergejų Kovoliovą (2006 m.)

Ši Leonido Donskio laida skirta pokalbiui su žmogumi, kurio vardas ir pavardė yra tapę simboliu, neatsiejamu nuo žmogaus teisių, nuo kovos už laisvę, žmogaus orumą. Tai – vienas garsiausių Rusijos disidentų Sergejus Adamovičius Kovaliovas. Pokalbis apie tai, kas įvyko Rytų Europoje, Rusijoje ir kitose panašaus likimo šalyse po 1990-ųjų.

Ketvirtadienį, rugsėjo 22 d.:

21:20 val. „Be pykčio“. L. Donskis kalbina Adamą Michniką (2009 m.)

Laidos autorius kalbasi su vienu iš „Solidarumo“ Lenkijoje įkūrėju, žurnalistu Adamu Michniku apie euroskepticizmą ir euroskeptikus Rytų Europoje.

23:55 val. „Be pykčio“. L. Donskis kalbina Valdą Adamkų (2008 m.)        

L. Donskis kalbina LR Prezidentą Valdą Adamkų. Pokalbis apie istorinėje prezidentūroje priimtus lemtingus sprendimus, kurie atvėrė vartus svetimai kariuomenei į mūsų šalį. Apie žmogaus ir valstybės santykį. Apie situaciją valstybėje artėjant Seimo rinkimams. Apie rasizmo apraiškas Lietuvoje. Apie kultūrinį gyvenimą, mokslininkų pasiekimus, jaunimo dalyvavimą tarptautiniuose konkursuose, olimpiadose.

Penktadienį, rugsėjo 23 d.:

22:30 val. „Savo laikmetį pranokusi moteris: pasitinkant Yves Plasseraud knygą apie Ireną Veisaitę“ (2016 m.)

Yves Plasseraud knygos „Irena Veisaitė. Tolerancija ir veikla“ pristatymas „Savo laikmetį pranokusi moteris: pasitinkant Yves Plasseraud knygą apie Ireną Veisaitę“. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje. Renginyje dalyvavo knygos autorius Yves Plasseraud ir Irena Veisaitė. Renginį anglų kalba vedė šios knygų serijos vyriausiasis redaktorius, VDU profesorius Leonidas Donskis. Knygą – viena iš serijos „Dviejų pasaulių paribyje. Tapatybė, laisvė ir morali vaizduotė Baltijos valstybėse“.

23:40 val. „Be pykčio“. L. Donskis kalbina Romą Sakadolskį, Audrių Matonį ir Rimvydą Valatką (2006 m.)

Politinė lyderystė. Lyderiai visuomenėje, politikoje bei lyderių ugdymo galimybės. Apie visa tai L. Donskis kalbasi su žurnalistais R. Sakadolskiu, A. Matoniu, R. Valatka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių