Medinė žalia ožka jau aplankė ir Druskininkus

  • Teksto dydis:

Menininkai iš Ratnyčios Aušra ir Tauras Česnulevičiai jau 11-us metus iš eilės originaliai su šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais sveikino druskininkiečius ir kurorto svečius. Kasmet idėjų nestokojanti menininkų šeima miestui pateikia vis kitokią staigmeną - didžiulės riedančios dovanų  kojinės, Laiko ratai,  milžiniškos nertos skrybėlės, pačių kurti kostiumai.

Kadangi 2015-ieji bus žalios medinės Ožkos metai, tai šiemet skulptorius Tauras Česnulevičius sukūrė 3,5 m aukščio medinę ožką. Kūrybingi ratnyčėnai persikūnijo į piemenis ir vedžiojo (vežiojo) Ožką po Druskininkus. Ne taip seniai, dar XX a. pradžioje, Ratnyčios miestelis ir garsėjo didžiulėmis ožkų kaimenėmis...

Ožkos pieno sūreliai, pačių kepti imbieriniai ožiukai - tokias dovanas Ožkos piemenys traukė iš dovanų maišo ir dovanojo jas druskininkiečiams. Apkeliavusi Druskininkus, Ožka sustojo menininkų sodyboje Druskos studijoje, Ratnyčioje. Čia kviečiami ir laukiami visi, kurie nori įsiamžinti prie išskirtinio 2015-ųjų metų simbolio, o mažuosius sodybos svečius šeimininkai  žada ir pavėžinti!



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių