Maisto kritikas: Izraelio virtuvėje sutelpa 60 tautybių

Lietuvoje viešėjo spalvinga ir įdomi asmenybė – žymus kulinarijos žurnalistas, knygų autorius ir visuomenininkas iš Izraelio Gilas Hovavas. Jis papasakojo, kokia yra nacionalinė Izraelio virtuvė, kas įdomiausia visame pasaulyje rengiant laidas apie maistą ir kokį reikšmingą žygdarbį nuveikė jo prosenelis.

G. Hovavas prisidėjo prie Izraelio nacionalinės virtuvės virsmo – vyras neišsižada nei tradicinės maisto ruošimo, nei gurmaniškų improvizacijų. Apie Izraelio virtuvę žurnalistas kalba kaip apie būdingą Pietų Europos Viduržemio jūros šalims, tik su daugiau šviežių produktų, aštrių prieskonių, saulės ir skirtingų tautų įtakos.

„Žmonės atvyko iš viso pasaulio – 60 skirtingų tautybių: turime rusų, afrikiečių, amerikiečių, vokiečių, persų, jemeniečių virtuvių maistą ir viskas viename puode. Nuostabus dalykas, kad Izraelio virtuvė yra toks didžiulis mišinys, bet viskas liko taip, kaip buvo nuo pat pradžių. Tradicijos nebuvo pakeistos, mes vis dar turime jemeniečių, persų, marokiečių ir kitų maisto. Taigi, Izraelyje gali paragauti visko“, – teigia kulinarijos žurnalistas, laidų vedėjas G. Hovavas.

Meilė maistui – iš močiutės

Jis prisimena, kad kai mokėsi universitete, gyveno labai nepasiturinčiai, todėl dirbo keturis darbus – arabų kalbos mokytoju, tvarkė namus, dirbo barmenu dviejuose skirtinguose baruose.

Galiausiai jis pradėjo dirbti dar vieną darbą – vietiniame laikraštyje ėmė rašyti apie įvairius barus, o bėgant metams tapo įtakingiausiu restoranų kritiku Izraelyje. Restoranų kritika viena, tačiau maisto gamyba – visai kas kita, sako Gilis Hovavas bei priduria, kad meilė maistui kyla iš širdies ir prisiminimų apie močiutę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių