Vilniuje pirmą kartą koncertuos gitaros virtuozas Didiulia

Spalio 26-ąją Vilniaus kongresų rūmuose šventė laukia instrumentinės muzikos mėgėjų. Čia koncertą surengs Didiulia – ypač populiarus Rytų Europos gitaristas.

Iš Baltarusijos kilusi gitaros žvaigždė kartu su grupe atliks per trylika sėkmingos karjeros metų sukurtas kompozicijas. Valerijus Didiulia – unikalus reiškinys Rytų Europos scenoje. Tai kompozitorius, prodiuseris ir atlikėjas, kurio kūrybos kraitėje – per 120 originalių melodijų, bendri projektai su garsiomis Rusijos ir Vakarų pasaulio muzikos asmenybėmis, keliolika albumų, pasirodymai geriausiose Maskvos ir Sankt Peterburgo salėse. Jo muzika vadinama raminančia ir net gydančia, padedančia pabėgti nuo įtempto kasdienio gyvenimo ritmo, pasinerti į svajonių ir paslapčių pasaulį. Rusijoje Didiulia dėl to dažnai lyginamas su Alu Di Meola ir kitais visame pasaulyje garsiais gitaristais.

Duris į didžiąją sceną muzikantui atvėrė TV konkursai ir pasirodymas festivalyje „Slavianskij bazar“, kuriame Didiulios pasirodymą stebėjo milijonai žiūrovų daugelyje šalių. „Esu pasaulio pilietis. Mano muzika – kosmopolitinė, nepririšta prie vieno stiliaus. Tai tiesiog šiuolaikinė instrumentinė muzika. Gyva, dinamiška, tikiuosi, puikiai suprantama publikai“, - sako 44-erių muzikantas.

Šiandien komplimentų gitaristo talentui negaili operos legenda Placido Domingo, buvęs grupių „Deep Purple“ ir „Rainbow“ vokalistas Joe Lynnas Turneris, su kuriuo Didiulia šiuo metu ruošia naują muzikinį projektą.

Didiulios muzika skambėjo trijuose kino filmuose, taip pat – BBC dokumentiniame filme apie Rusiją. Pats muzikantas atliko epizodinį vaidmenį režisieriaus Andrejaus Končalovskio juostoje „Kvailių namai“. Joje filmavosi ir garsusis Kanados roko atlikėjas Bryanas Adamsas, kuris liko sužavėtas Didiulios sugebėjimų.

Augant muzikanto populiarumui, daugėjo pasiūlymų koncertuoti, tad 2004-aisiais gitaristas subūrė grupę, su kuria koncertuoja ir šiandien. Jau vienas pirmųjų grupės koncertų įvyko prestižinėje Sankt Peterburgo salėje „Oktiabrskij“ - visi keturi tūkstančiai bilietų buvo greitai išpirkti.

2008-aisiais apie gitaristą ir jo grupę sukurtas dokumentinis filmas. 2010-aisiais muzikantas su partneriais Kanadoje įsteigė kompaniją, kuri rūpinasi jo muzikos leidyba ir gastrolių organizavimu Šiaurės Amerikoje.

Didiulia ir jo grupė oficialiai skelbiami daugiausia koncertuojančiu Rusijos ir Baltarusijos kolektyvu – vidutiniškai per metus surengia 120 pasirodymų pilnutėlėse salėse.

Gitaristo gastrolių grafikas – sudėliotas dvejus metus į priekį, todėl derybos dėl jo viešnagės Lietuvoje užtruko. Tačiau šiandien gerbėjai jau gali neabejoti – rudenį šis ypatingų sugebėjimų muzikantas savo talentą pademonstruos Vilniuje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių