V.Čepinskio ir G.Gedvilaitės „Dedikacija“ – Klaipėdoje

Smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir pianistė Guoda Gedvilaitė penktadienį 18 val. koncerte Klaipėdos muzikiniame teatre pristatys naują kompaktinę plokštelę.

„Atvėsus, subjurus orams pats metas visus pakviesti į šiltas ir jaukias koncertų sales. Pasiklausyti muzikos, kuri pirmiausia šildo sielas. Klausytojai tikrai nenusivils“, – žadėjo Vokietijoje gyvenanti ir spalį į Lietuvą sugrįžusi G.Gedvilaitė.

Koncertuoti su V.Čepinskiu ji pradėjo prieš 15 metų. Likimas talentingus muzikus suvedė keistai. Susitiko jie  Niujorke, kur Vilhelmas studijavo, o Guoda atvyko koncertuoti.

„Pamanėme, kad galėtume atlikti keletą kūrinių drauge. Repetavome, supratome, kad gerai jaučiame vienas kitą, koncertavome ir nutarėme tęsti bendradarbiavimą“, – pasakojo V.Čepinskis.

Dabar jų keliai tai išsiskiria, tai susibėga, per 15 kūrybinio bendradarbiavimo metų duetas išleido jau keturias kompaktines plokšteles. V.Čepinskio kūrybinėje biografijoje jų – jau devynios. Paskutinioji – „Dedikacija sūnui“. Abu atlikėjai augina sūnus, tad ir jų „Dedikacija“ skamba jiems abiems.

Plokštelėje įrašyti Roberto Schumanno, Henriko Wieniawski’o, Johanneso Brahmso, Josefo Suko, Jano Sibeliuso bei kitų kompozitorių duetai smuikui ir fortepijonui. Ypatingas dėmesys – ispanų muzikos virtuozui Pablo’ui Sarasate’i – šio kompozitoriaus kūrinius smuikininkai griežia nedažnai, nes daugelis jų reikalauja didelio meistriškumo.

Parengę įdomią kamerinės muzikos programą, V.Čepinskis ir G.Gedvilaitė nori atkreipti dėmesį į miniatiūros žanrą, – mūsų epochoje, kaip teigė artistai, šiek tiek primirštą. „Miniatiūrą sunkiau atlikti nei ilgą sonatą. Per kelias minutes reikia parodyti didžiulį meistriškumą, sukrauti visą savo gebėjimų bagažą, kad kūrinys sublizgėtų it perliukas“, – tikino smuikininkas.

V.Čepinskio ir G.Gedvilaidės koncertą „Dedikacija“ Klaipėdos muzikiniame teatre ves charizmatiškasis Viktoras Gerulaitis, lydintis muzikantus per šį jų koncertinį turą po Lietuvą.

Įėjimas – 32 Lt, bilietus platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių