Uostamiesčio lėlių teatre – Sigutės Ach paroda

Ketvirtadienį Klaipėdos lėlių teatre svečiuosis dailininkė Sigutė Ach. Viešnia atidarys savo darbų parodą, pristatys savo kūrybą, pabendraus su klaipėdiečiais.

Vilnietė Sigutė Ach – dailininkė ir pasakų vaikams rašytoja, juokais vadinama pačia nerimčiausia Lietuvos kūrėja, mat paklausta, ką veikia, šypsodamasi atsako: „Nieko rimto“.

Už tokią iš pirmo žvilgsnio nerimtą, tarsi juokais, netyčia atsiradusią žaismingą kūrybą ši dailininkė Lietuvoje mylima jau beveik 15 metų.

Piešti miniatiūras, atvirukus, iliustracijas vaikų knygoms ir rašyti tekstus Sigutė Ach pradėjo 1995-aisiais.

Vėliau su savo draugu A.Vereckiu dailininkė įkūrė leidyklą „Nieko rimto“ ir į pasaulį išleido daugybę savo pieštų paveikslų reprodukcijų bei įvairių autorių pasakų knygelių, džiuginančių ir vaikų, ir suaugusiųjų širdis. Jos nuotaikingų paveikslėlių, atvirukų ir  iliustracijų veikėjai – linksmi, sparnuoti, gėlėti gyvuliukai, žvėreliai, į žmones panašūs paukščiai ir besišypsantys angelai.

Klaipėdos lėlių teatras ruošia susitikimą su dailininke prie karštos arbatos puodelio gruodžio 9 d. 15 val. Norinčius atvykti rengėjai maloniai kviečia registruotis tel. 239 932 arba el.p. klaipedosleles@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių