Šiemet geriausiųjų viršūnėje – restoranas Ispanijoje

Londono rotušės salėje kasmet renkami geriausi pasaulio restoranai. Šįkart sąrašo viršūnėje – brolių Roca restoranas Žironos mieste (Ispanija, Katalonija). Ispanams vietą užleido geriausias trejus metus iš eilės rinktas restoranas Danijoje.

Žurnalo „Restaurant magazine" leidėjai sukviečia į Londoną geriausius iš geriausiųjų. Padedami 900-ų pasaulio restoranų industrijos atstovų jie išrenka 50 geriausiųjų. Kiekvienas milžiniškos komisijos narys pateikia 7-ias savo mėgstamas valgymo vietas. Iš jų ir renkami nugalėtojai.

„Sprendžiama pagal daugybę aspektų: virimo technika, idėjos, serviravimo menas, vieta, atmosfera, patirtis. Juk restoranai labai skiriasi – tuo ir įdomi ši industrija„, – kalbėjo „Restaurant magazine“ leidėjas Williamas Drew.

Nors tokiuose restoranuose lankytojų laukia ne tik geras maistas, maloni atmosfera, bet ir solidžios sąskaitos, esą mitas, kad visi jie pelningi.

„Pasiekęs net ir tokio lygio ne visuomet esi apsaugotas nuo finansinių sunkumų. Taip pat galiu užtikrinti, kad kiekvienas toks virtuvės šefas stengiasi ne dėl pinigų", – tikino virtuvės šefas Hestonas Blumenthalis.

Trejus pastaruosius metus viršūnėje karaliavo Danijos restoranas. Šįkart teko užleisti Olimpą. Geriasia virtuvės meistrė moteris – italė Nadija Santini, o pagrindinis prizas atiteko katalonams: nugalėjo restoranas „El Celler de Can Roca".

„Esame sužavėti! Еai mūsų bendro darbo nuo pat mažens įvertinimas", – kalbėjo nugalėtojas Joanas Roca.

Kitas prizines vietas pasidalijo restoranai Modenoje, San Sebastiane ir Niujorke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių