A. Pojavis „Eurovizijoje“ pasirodys pirmajame pusfinalyje

Šiemet Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Andrius Pojavis dalyvaus šio tarptautinio dainų konkurso pirmojo pusfinalio gegužės 14 dieną antrojoje dalyje.

Tame pačiame pusfinalyje nebus nuolat aukštus balus lietuviams duodančių Gruzijos ir Latvijos. Tačiau bus galima tikėtis Airijos, Estijos, Danijos, Rusijos ir Baltarusijos balsų.

Be to, už Lietuvą turės galimybę balsuoti ir Didžioji Britanija, paprastai irgi negailinti nemenkų balų mūsų šaliai.

Galutinė eilė – kovo viduryje

Ketvirtadienio popietę Švedijos Malmės mieste, kur šių metų gegužę vyks 58-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas, ištraukti burtai, kokiame iš dviejų pusfinalių pasirodys jame dalyvaujančios šalys.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris įvyks antradienį, gegužės 14 dieną, be Lietuvos dar dalyvaus Danijos, Ukrainos, Nyderlandai, Austrija, Kroatija, Slovėnija, Estija, Rusija, Serbija, Airija, Baltarusija, Kipras, Juodkalnija, Belgija ir Moldova.

Antrajame pusfinalyje gegužės 16 dieną, ketvirtadienį, pasirodys Latvijos, Azerbaidžano, Maltos, Islandijos, San Marino, Makedonijos, Suomijos, Bulgarijos, Izraelio, Norvegijos, Albanijos, Vengrijos, Šveicarijos, Gruzijos, Graikijos, Armėnijos ir Rumunijos dainininkai.

Be to, burtai lėmė, kad lietuvis A.Pojavis su daina „Something“ pasirodys pirmojo pusfinalio antrojoje dalyje, tai yra arčiau koncerto pabaigos. Paprastai laikoma, kad dalyvavimas arčiau pusfinalio pabaigos gali lemti sėkmingesnį pasirodymą ir patekimą į finalą.

Galutinė pasirodymų eilė bus nustatyta kovą per Malmėje rengiamą „Eurovizijos“ valstybių delegacijų vadovų susitikimą. Iki jo bus jau išrinktos ir paskelbtos visos konkurse pasirodysiančios dainos.

Dabar prasideda pats nacionalinių atrankų įkarštis. Iki šiol tik šešios valstybės, tarp jų – ir Lietuva, išsirinko tuos, ką deleguoja į 58-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Iš viso dalyvaus 39 valstybės

Iš viso šiųmetėje „Eurovizijoje“ pasirodys 39 valstybių atstovai.

Pirmajame pusfinalyje dalyvaus 16 valstybių, antrajame - 17. Iš kiekvieno pusfinalio po 10 dainininkų, surinkusių daugiausiai žiūrovų ir nacionalinių žiuri balsų, pateks į konkurso finalą, kuris įvyks gegužės 18 dieną, šeštadienį.

Šį ketvirtadienį taip pat paaiškėjo, kuriame pusfinalyje balsuos automatiškai finale dalyvaujančios šalys. Tai šiemetinio konkurso organizatorė Švedija bei dar penkios vadinamosios nuolatinės „Eurovizijos“ narės - Didžioji Britanija, Prancūzija, Ispanija, Vokietija bei Italija.

Už dainuojančius pirmajame pusfinalyje be 16-os jame dalyvaujančių valstybių taip pat turės galimybę balsuoti Didžiosios Britanijos, Italijos ir Švedijos, o antrojo pusfinalio metu dar galės balsuoti Ispanijos, Prancūzijos ir Vokietijos žiūrovai bei nacionalinės komisijos.

Baku simbolinį raktą perdavė Malmei

Burtų traukimo ceremoniją stebėjo „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdantysis prodiuseris Jon Ola Sandas.

Prieš traukiant burtus surengta simbolinio rakto perdavimo ceremonija. Jį Malmės vadovui perdavė pernykščio „Eurovizijos“ konkurso šeimininkas – Azerbaidžano sostinės Baku meras.

Ceremonijos metu pristatytas ir Malmėje rengiamo konkurso logotipas – stilizuotas, spalvotas drugelis, bei šūkis „We Are One“ - „Mes vieningi“.

Šiemet visi „Eurovizijos“ koncertai vyks Malmės arenoje, talpinančioje apie 15 tūkst. žiūrovų. Toje pačioje arenoje „Eurovizija“ buvo surengta ir 1992 metais.

Daina jau paaiškėjo

Lietuvos daina ir atlikėjas, vyksiantis šiemet į „Euroviziją“ Malmėje, paaiškėjo per nacionalinę atranką, kuri vyko pernai lapkritį ir gruodį. Atrankoje triumfavo elektropopo stiliaus daina „Something“ (lietuviškai „Kažkas“), kurią parašė ir atliko mažai žinomas muzikantas A.Pojavis, šiuo metu nuolat gyvenantis Italijoje.

Pernai Baku vykusiame 57-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai atstovavo Donny Montell su daina „Love Is Blind“. Ji buvo atlikta antrajame pusfinalyje ir surinko pakankamai balsų, kad patektų į finalą. Ten ši daina užėmė 14 vietą.

„Eurovizijos“ dainų konkursai kasmet rengiami nuo 1956-ųjų. Lietuva juose su pertraukomis dalyvauja nuo 1994 metų. Iki šiol aukščiausia Lietuvos atstovų užimta vieta yra 6.

Konkursas šiemet rengiamas Švedijoje, nes pernai Baku laimėjo šios šalies atstovė Loreen, atlikusi dainą „Euphoria“.


Šiame straipsnyje: EurovizijaMalmėAndrius Pojavis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Sėkmės tau, Andriau. Tikiu tavim.

ateb

ateb portretas
Tik šiandien pamačiau kas Lietuvai atstovaus konkurse. Nustebau. Jokių šansų. Deklamuoja žmogus eiles, o muzika groja šalia. Kas žiūrės tokį pasirodymą. Dar apranga. Kažkoks vienas didelis nesusipratimas.

gera

gera portretas
Gera daina , idomus atlikejas . Sekmes ,Tau ,Andriau. Tai ne kokios balabaikos. Isiklausykite.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių