Palangoje koncertuos bliuzo grandas Big Daddy Wilsonas

Geros muzikos klubo vasaros festivalis „Kaunas blues – 2010“ savo svečią iš JAV – bliuzo atlikėją Big Daddy Wilsoną penktadienį pristatys pajūrio publikai.

Atrado, kaip išreikšti save

Šis bliuzo dainininkas ir muzikantas gimė ir užaugo mažame fermerių miestelyje šiaurės Karolinoje. Gyvendamas pačioje pietų širdyje, Big Daddy Wilsonas augo klausydamasis gospel ir country muzikos, kurią transliavo vietinis radijas.

Paauglystėje jam didžiulę įtaką padarė 70-ųjų funk ir suol muzika, taip pat – pusbrolis Jimmy’s Blountas, kuris buvo būgnininkas ir bosistas. Taigi būgnai ir bosinė gitara tapo Big Daddy Wilsono pirmąja meile. Būdamas labai drovus jis atrado būdą, kaip išreikšti save.

Big Daddy Wilsonas užaugo su mama ir senele. Jos kiekvieną dieną eidavo į bažnyčią. Berniukui ir jo dviems seserims bažnyčia buvo privaloma. Gospelo giedojimas buvo įprastas kasdienis dalykas. O biuzas tuomet buvo kažkas visai naujo. Bliuzo jis neklausydavo.

Būdamas 16-os Big Daddy Wilsonas baigė mokyklą ir paliko namus. Vėliau įstojo į Amerikos kariuomenę.

Bliuzą išgirdo 30-ies

Kai Big Daddy Wilsonas pirmą kartą išgirdo bliuzo koncertą, jam buvo 30 metų. „Tą naktį suradau tai, ko labai ieškojau“, – džiaugėsi muzikantas.

Pavadinti jį bliuzo atlikėju būtų per menka. Jis dar ir folk, funk ir soul muzikantas, įsimylėjęs bliuzą. Ieškodamas būdų, kaip integruoti funk, soul ir gospelą į bliuzą ir kartais pridėti dar truputį country muzikos, Big Daddy Wilsonas pradėjo groti su labai įvairiomis grupėmis ir skirtingais formatais. Jo vokalo stilius – unikalus, skamba kaip nė vieno kito dainininko ar muzikanto.

„Galima daug ko išmokti iš įvairių muzikantų, bet bliuze svarbiausias dalykas yra tai, ką tu jauti. Kalbu ne apie šou ar kokį nors stilių. Bliuzas yra jausmas. Noriu kad žmonės jaustų mane. Noriu paimti juos už rankos ir parsivesti juos namo į purvinas Šiaurės Karolinos gatves”, – kalbėjo atlikėjas.

Šiemet balandį Big Daddy Wilsonas išleido naują albumą, pavadintą „Love is the Key”.

Pristato Geros muzikos klubas

„Šio bliuzo giganto pasirodymas scenoje tikrai bus daugiau nei gerai. Tuo jau galėjote įsitikinti prieš dvejus metus, kai Big Daddy Wilsonas koncertavo mūsų festivalyje Juodkrantėje. Klausytojus ir vėl tiesiog apsvaiginsime bliuzu“, – žadėjo kaunietis festivalio organizatorius VšĮ „Geros muzikos klubas“ direktorius Česlovas Švarplys.

Jis su Geros muzikos klubo komanda šiemet surengė „Kaunas blues – 2010“ festivalį, kurio koncertai tradiciškai pasiekė ir Lietuvos pajūrį. Palangoje afroprancūzišku bliuzu šio žanro gerbėjų ausis pamalonino Rolandas Tchakounte’ė, stereotipų nepaisanti amerikiečių bliuzo primadona Katherine’a Davis ir Geros muzikos klubo dėka lietuviams jau pažįstamo charizmatiškojo italo Luca’os Giordano grupė.

Big Daddy Wilsono koncertas – rugpjūčio 20 d. 20 val. Palangos „Ramybės“ klube (Vytauto g. 35). Bilietai – po 43 ir 73 Lt. Juos galima įsigyti „Bilietai.lt“ sistemoje arba prieš koncertą pačiame klube.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių