Mokykloje – muzikinių dovanų šventės

Penktadienį Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokykloje šventinį koncertą surengs mažieji jos auklėtiniai - šalies ir tarptautinių konkursų laureatai.

Pianistų laurai

Juozo Karoso muzikos mokykla gali didžiuotis savo ugdytiniais, kurie profesionaliu muzikos atlikimo menu garbingai atstovauja savo miestą ir mokyklą įvairiuose respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose. Ypač gausus svarbiais laimėjimais tapo šių metų kovas. XVI Nacionaliniame Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir stygininkų konkurse 6 šios mokykos pianistai iškovojo garbingus apdovanojimus: Emilija Šukytė (mokyt. Vaiva Purlytė), Gabija Gudžiūnaitė (mokyt. Virginija Dubinskienė), Erika Mikelsaar (mokyt. Tatjana Akimenkova) tapo konkurso laureatėmis o Kristupas Klimkaitis (mokyt. Irina Skirsgilienė), Paolo Blanchi (mokyt. Virginija Dubinskienė), Marija Tamkevičiūtė (mokyt. Olga Parfeniuk) - diplomantais.

Sėkmė jaunuosius pianistus lydėjo ir prestižiniame Atvirame Rusijos jaunųjų pianistų konkurse Kaliningrade: Kristupas Klimkaitis (mokyt. I.Skirsgilienė) užėmė antrąją vietą, Ieva Parfeniuk (mokyt. Olga Parfeniuk ) parsivežė diplomą.

Talentų atžalynas

Iš XVIII respublikinio Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurso su apdovanojimais grįžo pučiamųjų skyriaus moksleiviai: klarnetininkai Adomas Danilevičius ir Matas Liatukas (mokyt. A.Daukšys), laimėję antrąją ir trečiąją vietas, saksofonininkas Titas Petruša (mokyt. A.Laurynas) - antrąją vietą, mušamaisiais grojantys Dominykas Puzinas ir Lukas Budzinauskas (mokyt. B.Montvydas) - trečiąsias vietas.

2-ajame tarptautiniame kamerinių ansamblių konkurse „Muzikinė akvarelė - 2010“ trečiąją vietą iškovojo klarnetininkų trio: Adomas Danilevičius, Justas Rimkus ir Martynas Šiaulys (mokyt. Audrius Daukšys).

Smuikininkė Aurelija Razmaitė (mokyt. R.Agintaitė) tapo Jono Urbos respublikinio stygininkų konkurso diplomante.

Žemaitijos ir Klaipėdos krašto tautinių muzikos instrumentų kamerinių ansamblių festivalyje-konkurse laureatais tapo mokyklos kanklių trio: Brigita Mažeikytė, Gabrielė Grigaitė ir Kotryna Domarkaitė (mokyt. V.Babaliauskienė).

Jie visi pasirodys šventiniame koncerte penktadienį 15 val. J.Karoso muzikos mokyklos salėje, kur laukiami ne tik jų mokytojai, mamytės ir tėveliai, bet ir visi, kam rūpi jaunasis Klaipėdos talentų atžalynas.

Muzikuoja šeimomis

Juozo Karoso muzikos mokykla puoselėja ir kitą gražią tradiciją. Tarp daugelio mokykloje ir už jos ribų organizuojamų renginių, yra tokių, kurie užima išskirtinę vietą mokyklos gyvenime, tampa ypač brangiais, svarbiais, skleidžiančiais ypač šiltą energiją. Tokiu įvykiu Juozo Karoso muzikos mokyklos bendruomenei tapo koncertas „Mano šeima“, kuris jau dešimtąjį pavasarį sukvietė mokytojus, mokinius bei jų šeimos narius į puikią muzikuojančių šeimų šventę.

Šio renginio tikslas - atgaivinti, puoselėti, bei skatinti seną Vakarų Europos namų muzikavimo tradiciją, kuri daugelyje aukštos muzikinės kultūros šalių yra gyva ir populiari iki šiol. Įvairių profesijų žmonėms taurus, pakylėtas muzikos menas tampa įkvėpimo, džiaugsmo, vidinės harmonijos šaltiniu, o muzikuojančių šeimų narius suvienija ypatingas bendrystės jausmas. Juk muzika mums leidžia išreikšti tai, ką sunku išsakyti žodžiais.Tokio prasmingo ir  kūrybingo bendravimo akimirkas savo mokyklos  auklėtinių šeimoms suteikia  koncertas „Mano šeima“, kurio reikalingumu ir vis didėjančiu populiarumu (tai įrodė pilnutėlė salė pakiliai nusiteikusių žmonių) džiaugiasi renginio sumanytojos ir organizatorės, mokytojos Jelena Kvaša ir Tatjana Akimenkova.

Iš kartos - į kartą

10-asis jubiliejinis koncertas tapo išties šventiniu muzikinių dovanų vakaru. Puikiu fortepijoniniu duetu vakaro klausytojus pasveikino renginio organizatorė mokytoja Jelena Kvaša su savo dukra (taip pat mūsų mokyklos mokytoja ) Ana Geifman. Vaikai tą vakarą turėjo puikią galimybę muzikinėmis dovanomis apdovanoti savo močiutes bei mamas, tą dieną šventusias  gimtadienius. Savo gimimo dieną scenoje šventė mokyklos auklėtinė Justė Kuraitytė, muzikavusi su seserimi Mirga ir dėde (puikiai trimitu grojančiu žymiu Klaipėdos kardiochirurgu Gediminu Kundrotu). Puikiomis dovanomis tapo koncerto „Mano šeima“ senbuvių pasirodymai: aštuntą kartą renginyje dalyvavęs Nikolai Žukov muzikavo su visa savo šeima - broliu, mama ir tėveliu (jūrininku, skambinančiu fortepijonu ). Sudėtingą baroko epochos kūrinį puikiai atliko seserys Mantė ir Gabija Pocevičiūtės (fortepijonas, smuikas). Išraiškingai nuskambėjo brolių Martyno ir Dominyko Bartkų duetas (trimitas, fortepijonas),  iškilmingai koncertą užbaigė smuikininkė Jevgenija Černych su mama.

Išties džiugu matyti taip subrendusius mokyklos auklėtinius, kurie prieš kelerius metus pradėję nuo paprastų dainelių, o šiandien gali pradžiuginti klausytojus sudėtingais, žymių kompozitorių sukurtais  kūriniais.

Tą vakarą muzikavo 30 šeimų, tad visų išvardyti neįmanoma. Tačiau kiekvienas pasirodymas buvo svarbus ir ypatingas. Organizatoriai tiki, kad muzikinė dovana - kaip gerumo apraiška šių vaikų šeimose keliaus iš kartos į kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių