Lietuvos orakulas - žirafa Gudrutis

Pasaulio krepšinio čempionato finalo išvakarėse šeštąjį gimtadienį švęsiantis Gudrutis spės lietuvių pergales Turkijoje.

Į Lietuvos zoologijos sodą iš Lenkijos, Lodzės zoologijos sodo, Gudrutis atvyko prieš ketverius metus. Šiam Rotšildo žirafos patinui rugsėjo 11-ąją sukaks šešeri metai. Gudručio ūgis – kaip dukart Robertas Javtokas, t.y. apie 4,5 metro. Zoologijos sode Gudručio kaimynas gretimame garde yra dvigubai vyresnis žirafos patinas Solo.

 „Gudrutis yra labai gudrus, protingas. Šis žirafos patinas labai įdomiai elgiasi. Jis žino valandas, kada bus patiektas ėdalas, laukia jo, pažįsta savo prižiūrėtojus, žino savo vardą“, – pasakoja Lietuvos zoologijos sodo Žinduolių skyriaus vyresnioji zoologė Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė.

 Zoologijos sodo lankytojai tiki, kad Lietuvoje gyvenantis aukštaūgis gyvūnas Pasaulio vyrų krepšinio čempionate orakulo sugebėjimais nenusileis kolegai iš Vokietijos – futbolo čempionato rungtynių rezultatus atspėdavusiam aštuonkojui Pauliui.

Orakulo gebėjimus Gudrutis išbandys jau per Europos vaikinų iki 18 metų krepšinio čempionato grupės Lietuvos ir Ukrainos rungtynes, liepos 22 dieną 19 val. per TV3 sporto žinias. Priminsime, kad TV6 kanalas rodys visas lietuvių jaunių rungtynes šiame čempionate.

Po generalinės repeticijos Gudručio spėjimus TV3 žiūrovai išvys specialiose Pasaulio krepšinio čempionatui skirtose laidose, kur karščiausias naujienas ir interviu su žaidėjais pristatys TV3 žurnalistai Vlada Musvydaitė-Baranauskienė ir Mindaugas Rainys.

Daugiau informacijos ir pažintis su Kauno zoologijos orakulu Gudručiu – šį vakarą 18.45 val. TV3 Žiniose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių