J.Smoriginas: talentų šou yra didelis niekšas

Ar greitai ir garsiai TV projektuose įsižiebusios žvaigždės gali užkariauti pramogų pasaulį ir gerbėjų širdis ilgam? Tokia tema TV3 laidoje „Kodėl?“ diskutavo ir seni šou vilkai, ir ką tik savo karjerą TV projektuose pradėję jaunuoliai.

Anot choreografo, projekto „Šok su manimi“ komisijos pirmininko Jurijaus Smorigino, TV talentų šou gali ir iškelti, ir mesti į giliausią prarają greito išgarsėjimo ieškančius žmones.

„Talentų šou yra didelis niekšas, tai yra mašina arba pjedestalas, ant kurio gali gimti talentas. Lygiai taip pat gali atsirasti žmogus, iš kurio juoksis visa Lietuva“, - sakė J.Smoriginas.

Ne vienam laidoje pasirodžiusiam atlikėjui J.Smoriginas išdrįso pasakyti, kad jie neturi ateities. Dėl to pašieptas kitų laidoje dalyvavusių pašnekovų, J.Smoriginas visgi teigė norintis tikėti, kad Lietuvoje gali gimti ir Susan Boyle (Didžiojoje Britanijoje per talentų šou išgarsėjusi atlikėja).

„Aš norėčiau, kad per talentų šou ne „freakai“ gimtų, o Susan Boyle atsirastų“, - pareiškė aštrialiežuvis choreografas.

Tuo tarpu „Lietuvos talentų“ prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas teigė, jog televizija neapsiima būti Dievu ir pasakyti, kad TV projekte bus išrinktas pats talentingiausias. Anot Samo, televizija yra šiek tiek loterija, o galimybę parodyti savo talentą reikia suteikti visiems.

Tačiau dainininko Andriaus Mamontovo nuomone, kalbant apie tokius TV projektus nereikėtų dažnai vartoti žodžio „talentas“.

„Aš eliminuočiau tą žodį. Mes prilyginam balsų skaičių talento dydžiui. Taip nematuojama. Talentas visų pirma turi praeiti laiko išbandymus. Jeigu žmones, kurie išgarsėja TV projektuose, nustotumėte rodyti, po metų jų niekas nebeprisimintų. Tai yra taip vadinama minutė arba penkiolika minučių sėkmės. Mes supainiojame sąvokas. Tai, kas greit ateina, greit ir praeina. Apskritai negalima matuoti talento žmonių balsais“, - sakė dainininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių