J.K.Rowling romanas suaugusiesiems bus perkeltas į televiziją

Pirmasis knygų apie Harį Poterį autorės J.K.Rowling kūrinys suaugusiesiems bus paverstas televizijos serialu, pirmadienį paskelbė BBC.

Juodojo humoro romanas „Nenumatyta vakansija“ („The Casual Vacancy“), kurio veiksmas vyksta iš pažiūros idiliškame Anglijos kaime, buvo išleistas rugsėjį, o televizinė jo versija kanale „BBC One“ turi pasirodyti 2014 metais.

Pagal 47 metų rašytojos knygas apie berniuką burtininką buvo pastatyti aštuoni blokbasteriais tapę kino filmai, bet pati J.K.Rowling tvirtino, kad geriausia terpė jos naujajai knygai ekranizuoti būtų televizija.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad BBC užsakė “Nenumatytą vakansiją", - sakoma J.K.Rowling pareiškime.

„Visuomet jaučiau, kad jeigu būtų ekranizuojamas, šis romanas yra labiausiai tinkamas televizijai, ir manau, kad BBC (jam) yra tobuli namai“, - sako rašytoja.

„Nenumatyta vakansija“, kuri buvo išleista praėjus penkeriems metams po paskutinės knygos apie Harį Poterį, pasakoja apie pasaulį, kuris nė iš tolo neprimena Hogvartso burtininkų mokyklos, - joje rašoma apie šiurkščius dalykus, tarp jų - žaginimą, narkomaniją, savęs žalojimą.

Naujoji knyga pasakoja apie kovą dėl atsiradusios laisvos vietos kaimo taryboje, o siužetas sukasi aplink vargingų būstų rajono likimą.

Knygą kritikai įvertino be didesnio entuziazmo, bet ji atsidūrė pirmosiose kelių populiariausių leidinių sąrašų vietose, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėse Valstijose.

J.K.Rowling savo knygų apie Harį Poterį visame pasaulyje yra pardavusi daugiau kaip 450 mln., ši serija tapo pagrindu didelei verslo imperijai, apimančiai pramogų parkus, žaislus, kompiuterinius žaidimus, knygas ir filmus. Su šia imperija rašytoja tapo viena turtingiausių Britanijos moterų.

BBC dramų skyriaus vadovas Benas Stephensonas „Nenumatytą vakansiją“ pavadino „nepaprastu šiuolaikinės Britanijos paveikslu“.

„Tai tokia turtinga knyga, kad per humorą, socialinį komentarą ir, visų pirma, fantastiškus veikėjus, pasako įžvalgių ir linksmų dalykų apie šalį, kurioje gyvename“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių