Į Palangą atveš filmą „Duburys“

Šeštadienį lietuviško kino gerbėjai pajūryje galės susitikti su filmo „Duburys“ (2009) kūrybine grupe ir pažiūrėti šią juostą.

Vaidybinis pilnametražis filmas „Duburys“ - drama, sukurta pagal Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Romualdo Granausko to paties pavadinimo romaną. Tai kūrinys, per pagrindinio personažo gyvenimo istoriją atskleidžiantis jauno žmogaus gyvenimo dramatizmą. Režisierius ir scenarijaus autorius - Gytis Lukšas.

Filmo „Duburys“ tikslas - kinematografinėmis priemonėmis atskleisti žmogaus vidinį pasaulį. Žiūrovui pasakojama gyvenimo istorija, suskirstant ją į tris dalis: pagrindinio veikėjo vaikystės patirtis, jaunystė ir pirmoji meilė, paženklinta tragiška geriausio draugo mirtimi ir suaugusio gyvenimas, ieškant atramos gyvenime.

Ryškūs personažai, dramatiški jų likimai, pasirinktas vizualinis sprendimas - juodai balta juosta dar labiau sustiprina kūrinio paveikumą; tai emociškai spalvingas ir dramatiškas kūrinys, kuris turėtų pritraukti įvairaus amžiaus žiūrovą.

„Duburys“ sėkmingai pristatinėjamas įvairiuose pasaulio kino festivaliuose. Pasaulinė premjera įvyko Monrealio pasaulio filmų festivalyje, filmas taip pat buvo parodytas Indijoje, Jungtinėse Amerikos valstijose, Vokietijoje, Švedijoje, Egipte, kur Kairo tarptautiniame festivalyje buvo nominuotas pagrindiniam - Auksinės piramidės apdovanojimui. Filmas taip pat buvo pažymėtas Talino tarptautiniame festivalyje, kur buvo apdovanotas net dviem pagrindiniais prizais - už geriausią Baltijos šalių vaidybinį filmą bei geriausią operatoriaus darbą.

Filmo dailininkas - Augis Kepežinskas, pagrindinius vaidmenis sukūrė Giedrius Kiela, aktorės iš Ukrainos Oksana Borbat (už šį vaidmenį apdovanota „Sidabrine gerve“) ir Jevgenija Varenitsa. Taip pat filme vaidina pasižymėję Lietuvos aktoriai Jūratė Onaitytė (gavusi „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už antraplanį moters vaidmenį), Vladimiras Jefremovas (pelnęs „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už antraplanį vyro vaidmenį) bei Valentinas Masalskis.

Filmo pristatymas - balandžio 24 d. 16 val. Palangos kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35). Įėjimas - 10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių