Į Kuršių marias – „Muzikuojančiu keltu“ (programa)

Jau šeštąjį Klaipėdos vasaros sezoną šeštadienį pradedantis festivalis ant vandens „Muzikuojantis keltas” palaikys muzikinį pajūrio pulsą, kviesdamas klausytojus romantiškus vasaros vakarus praleisti unikalioje ir netradicinėje erdvėje skambant gyvai bei kokybiškai muzikai.

Šeštadienį prasidedantis ir Kuršių mariose visą vasarą vyksiantis festivalis „Muzikuojantis keltas“ kviečia į nepamirštamus, jaukius ir šiltus susitikimus po atviru dangumi su geriausiais ir populiariausiais Lietuvos atlikėjais. Tarp jų – Andrius Mamontovas su grupe, Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis, Inga Jankauskaitė ir Aurelijus Globys, Inga Valinskienė ir  Andrius Butkus, Marius Jampolskis,  Ramūnas Rudokas,  Stano, Merūnas Vitulskis bei kiti.

Birželio 16-ąją „Muzikuojančio kelto“ vasaros sezoną  atidarys A.Mamontovas ir jo grupė su nauja energija, nauju skambesiu bei dainomis, kurios visada turi prasmę.

Jei Lietuvoje yra žmogus, kurį būtų galima pavadinti gyva legenda, tai – A.Mamontovas. Visų laikų populiariausios šalies muzikos grupės „Foje“ lyderis iki šiol yra dievinamas. Jo gerbėjų yra ir tarp paauglių, ir tarp į penktąją dešimtį įkopusių žmonių. Pasiilgę tikrumo ir prasmingos muzikos, lietuviai plūsta į A.Mamontovo naujojo albumo „Elektroninis Dievas“ pristatymo koncertus. Ne vienam muzikos gerbėjui akivaizdu, jog A.Mamontovas – neeilinė asmenybė. Kai kas jį prisimena iš savo jaunystės, jei ne kaip dainininką, kuris dainavo „Laužo šviesą“, tai kaip legendinės grupės „Foje“ lyderį. Kitiems jis asocijuojasi su paskutiniu „Foje“ koncertu Vingio parke. Dar kiti tiesiog klausosi jo muzikos, šoka jo koncertuose ir žavisi juo.

A.Mamontovo albumo „Elektroninis Dievas“ vasaros turas rytoj pasieks Klaipėdą. „Muzikuojančiame kelte“ skambės naujojo albumo dainos ir senieji A.Mamontovo hitai.

Skambant muzikai „Muzikuojantis keltas“ (keltas „Nida““) vasaros šeštadieniais 20 val. išplauks iš Senosios Smiltynės perkėlos, Kuršių mariomis leisis Kiaulės Nugaros link, prie jos tradiciškai sušoks valsą ir plauks prie jūros vartų romantiškai palydėti saulės.

Bilietai į „Muzikuojančio kelto“ koncertus – po 59, 69, 79 Lt. Juos platina „Bilietų pasaulis“. Renginio dieną dvi valandos prieš koncertą bilietai bus parduodami mobilioje kasoje Senojoje Smiltynės perkėloje.

Festivalį organizuoja Klaipėdos bendrovė „Promo plius“. Tai viena pirmųjų renginių organizavimo įmonių Lietuvoje, kuri jau nuo 1995-ųjų sėkmingai realizuoja savo idėjas ne tik Lietuvos pramogų verslo pasaulyje.

Programa

Birželis

16 d. 20 val. – Andrius Mamontovas ir grupė:  albumo „Elektroninis Dievas“ vasaros turas.

30 d. 20 val. – Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis: kompaktinės plokštelės „Albumas“ pristatymas.

Liepa    

7 d. 20 val. – „Sare Roma“:  čigoniškų dainų ir aistrų vakaras.

14 d. 20 val. – Marius Jampolskis,  Ramūnas Rudokas,  Stano:  „Čilinam vasarą!“.

21 d. 20 val. – Merūnas Vitulskis:  gražiausių dainų vakaras.

28 d. 20 val. – Inga Jankauskaitė ir Aurelijus Globys: romanso improvizacijos.

Rugpjūtis  

4 d. 20 val. – Inga Valinskienė ir  Andrius Butkus: „Mylėk mane!”.

4 d. 23–01 val. – Jūros šventės koncertas.

11 d. 20 val. – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro XV tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ romansų vakaras.

Renginio trukmė – 2 val.

Koncertų metu veikia barai.

Organizatoriai pasilieka teisę keisti „Muzikuojančio kelto“ koncertų programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių