Festivalio scenoje – aistra alsuojantys garsai

Šeštadienį XXXV festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ scenoje grieš Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, dainuos Sandra Janušaitė ir Vaidas Vyšniauskas.

Galingai ir emocionaliai, pakiliai ir aistringai suskambės Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, į klausytojus prabilsiantis „Garsais iš naujojo pasaulio“. Jo meno vadovas ir vyriausias dirigentas Gintaras Rinkevičius orkestrą valdys ekspresyviai ir energingai. „Tenka pabūti ir diktatoriumi, nes tokios yra žaidimo taisyklės dirigentui“, - šypsojosi neseniai 50-metį šentęs Maestro.

Jo jubiliejinis koncertas, vykęs Kongresų rūmuose Vilniuje vasario 20-ąją, pribloškė įspūdinga penkių valandų trukme: finaliniai fejerverkai šovė lygiai vidurnaktį. Pats jubiliatas dirigavo bene trečdalį visos koncerto programos, o tuo metu, kai dirigavo garbūs kolegos ar muzikavo įžymūs solistai, Maestro sėdėjo krėsle ir kiekviena savo kūno ląstele išgyveno Muziką. Tai stebėti buvo taip pat įspūdinga, kaip ir įtaigius dirigento mostus.

„Mano profesija yra didelė laimė. Esu dėkingas šeimai, kurios meilė man, o mano jai suteikia tikrą harmoniją To dėka jautiesi reikalingas šiame pasaulyje. Tai gyvenimo pilnatvė,“ - vienoje televizijos laidoje kalbėjo G.Rinkevičius. Anot jo, „aistra yra muzika. Be meilės ir aistros muzika negali būti gyva. Visa, kas susiję su meile ir aistra , yra geri dalykai ir padeda žmogui gyventi.“

Plačiausią emocijų ir sąskambių paletę koncerte „Garsai iš naujojo pasaulio“ perteiks G.Rinkevičiaus orkestro interpretuojami A.Dvoržako, G.Bizet ir P.Čaikovskio kūriniai.

Susirgus dainininkei Ievai Prudnikovaitei, koncerte dalyvaus solistai Sandra Janušaitė (sopranas) ir Vaidas Vyšniauskas (tenoras).

S.Janušaitė yra viena iš jaunųjų vokalo talentų, kuriais pastaraisias metais pasipildė Lietuvos operos scena.  Ji dainuoja pagrindines soprano partijas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei „Bohemiečių“ spektakliuose, kuriuos su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru stato dirigentas G.Rinkevičius ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Iš Kretingos kilusi ir Klaipėdos S.Šimkaus konservatoriją baigusi Sandra studijavo operinį dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Ji buvo išrinkta „Metų operos viltimi” bei pelnė „Operos švyturį” kaip geriausia metų operos solistė.

„Visąlaik sau sakiau - jei būsiu dainininkė, nebūsiu vidutiniokė, - prisipažino S.Janušaitė. - Ir kai tuo keliu nuėjau, supratau, kad tai - mano tikrasis pašaukimas. Save pažinti yra labai svarbu. Esu laiminga, galėdama realizuoti save per muziką.”

Pasižymintis artistiškumu ir muzikiniu lankstumu dainininkas V.Vyšniauskas yra pelnęs tarptautinį pripažinimą. Jis koncertavo JAV ir Kanadoje, atliko vaidmenis garsiajame Marijos teatre (Sank Peterburgas, Rusija), Estijos nacionalinėje operoje, Tartu Vanemuines operos teatre ir kitur. Solistas dainuoja Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kuriame debiutavo dar būdamas LMTA studentas, pasirodė LTV projekte „Triumfo arka“, pelnydamas televizijos žiūrovų simpatijas. Pastaruoju metu jis koncertuoja Baltijos šalių koncertų salėse ir vaidina įvairiuose muzikiniuose teatruose.

Koncertas vyks  balandžio 24 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai - po 30, 50, 70 litų, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių