Aktorius D.Meškauskas: man čia jauku (interviu)

Vilniečių „Idioteatras“ šeštadienį į Klaipėdą darsyk atveš kultinę komediją „Urvinis žmogus“, kurią vaidins aktorius Darius Meškauskas.

Taip sakyti nėra visai tikslu, nes D.Meškauskas, nors ir vilnietis, tačiau gyvenantis ir dirbantis dažniau uostamiestyje nei sostinėje.

Tai miestas, kuris jam patiko nuo pat vaikystės ne mažiau nei gimtasis Vilnius. D.Meškauskas šyptelėjo paklaustas, kelintas jau bus šis jo „urvinio“ pasirodymas ir pasiūlė geriau teirautis Mokesčių inspekcijos. Tačiau „Švyturio menų doke“, kurio atsiradimu aktorius labai džiaugėsi, „Urvinis žmogus“ bus parodytas pirmą kartą.

– Ką manote apie šios naujos kultūrinės erdvės atsiradimą Klaipėdoje?

– „Švyturio menų dokas“ – puiki aikštelė pasireikšti jauniems menininkams ir netradiciniams renginiams. Tai mobili, demokratiška ir nepretenzinga erdvė. Be to, kai yra erdvė, atsiranda ir kuo ją užpildyti. Labai džiaugiuosi „menų doko“ atsiradimu.

– Esate vilnietis, išvykęs gyventi ir dirbti į Klaipėdą, nors vis tiek nemažai laiko praleidžiate sostinėje, – kur didesnė galimybė jus sutikti?

– Neskaičiavau, kur ilgiau būnu. Vis dėlto manau, kad dabar daugiau darbų ir gyvenimo atitenka Klaipėdai. Nuo vaikystės norėjau gyventi Vilniuje arba Klaipėdoje. Nežinau kodėl, tai paprasčiausiai jausmas. Man šiuose miestuose jauku. Be abejo, kultūrinis gyvenimas aktyvesnis sostinėje, mat ten didesnė žiūrovų rinka. Daugelis menininkų – dailininkų, muzikantų – ieško darbo Vilniuje. Dėl to Klaipėdos meno pasaulis stipriai nukraujuoja. Todėl ir džiaugiuosi „Švyturio menų doko“ atsiradimu. Tai būdas mažinti kultūrinę emigraciją iš uostamiesčio.

– Kaip keičiasi jūsų kasdienybė atėjus rudeniui ir prasidėjus naujam teatro sezonui? Kaip ginatės nuo rudeniškos melancholijos?

– Melancholija – neblogas jausmas. Manau, daug minčių ateina apėmus jai. Tačiau dabar man šis jausmas būtų prabanga, nes rudenį prasideda darbų bumas.

– Kaip manote, kokia „urvinio“ arba, kitaip tariant, tradicinio vyro savybė dažniausiai erzina moteris?

– Manau, kad jeigu vyras ir moteris myli vienas kitą, tai jų neerzina net ydos. Su spektakliu „Urvinis žmogus“ aš to visiems ir linkiu.

– Gal skaičiuojate kiek kartų „Urvinį žmogų“ jau esate suvaidinęs?

– Pačiam būtų įdomu sužinoti. Spėju, kelis šimtus.

Komedija „Urvinis žmogus“ „Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3) – spalio 16 d. 19 val.  Bilietai – po 25 –40 Lt. Bilietus platina „Tiketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių