Už lošimų reklamą M.Veseliui skirta 2000 litų bauda

Buvusiam „MTV Networks Baltic“ generaliniui direktoriui Mariui Veseliui dėl azartinių lošimų organizavimo tvarkos pažeidimo skirta 2000 litų bauda.

Nors už tokį nusižengimą numatoma bauda nuo 5 iki 15 tūkst. litų, administracinę bylą išnagrinėjęs Vilniaus 1-osios apylinkės teismas nusprendė M.Veselį nubausti tik simboliškai. Priežastis - jis prisipažino dėl padaryto nusižengimo ir dėl jo gailėjosi.

M.Veselį teismui apskundė Valstybinė lošimų priežiūros komisija (VLPK), išsiaiškinusi, kad nuo 2008 m. gruodžio iki 2009 m.sausio per „MTV Lietuva“ laidoje „Nuo vyro iki bičo“ transliuotas reklaminis siužetas, reklamuojantis žaidimą „Triolet“.

Kadangi licencijos organizuoti azartinius žaidimus Lietuvoje ši bendrovė neturi, VLPK nusprendė, kad reklama yra neteisėta.

Pats M.Veselis neatvyko nei į vieną teismo posėdį, tačiau su jam pareikštais kaltinimais sutiko.

Teismui atsiųstame paaiškinime, jis teigia, jog ši reklama transliuota „netyčia dėl tranliavimo technologijų automatizacijos“. Buvęs lietuviškojo „MTV“ vadovas aiškina, jog iš šios reklamos įmonė komercinės ar kitokios naudos neturėjo bei apgailestauja, kad buvo pažeisti įstatymai.

M.Veselis šiuo metu gyvena ir dirba Vengrijos sostinėje Budapešte. Čia jis vadovauja tarptautinės „MTV“ strategijų padaliniui.


Šiame straipsnyje: Veselisskirta bauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių