Teismas skelbs nuosprendį A. Ūso byloje

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas penktadienį skelbs nuosprendį vadinamojoje pedofilijos byloje, kurioje mažametės tvirkinimu kaltinamas dabar jau miręs kaunietis Andrius Ūsas.

Prokuroras ir advokatas prašė išteisinti kaltinamąjį, o vaiko teisių atstovė pasiūlė priimti sprendimą, kad nesurinkta pakankamai neginčijamų įrodymų kaltinimui pagrįsti.

Nukentėjusiosios advokatė prašo pripažinti A.Ūsą kaltu.Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą byla pasiekė prieš metus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui nusprendus perduoti ją nagrinėti iš naujo.Aukščiausiasis Teismas tuomet išaiškino, kad baudžiamojo proceso tęsimas tikrinant pateiktų kaltinimų mirusiam asmeniui pagrįstumą savaime nereiškia nekaltumo prezumpcijos principo pažeidimo.

Taip Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus plenarinė sesija atmetė bylą nutraukti prašiusios prokuratūros kasacinį skundą.Aukščiausiasis Teismas nesutiko su aiškinimu, kad mirusio reabilitavimas galimas tik tada, kai toks asmuo buvo pripažintas kaltu teismo nuosprendžiu. Keturi teisėjai pareiškė atskirąją nuomonę.Kad byla būtų nagrinėjama toliau, siekė ir mergaitę globoję Venckai, ir A.Ūso našlė.

Rezonansinę bylą Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nagrinėjo nuo šių metų asario mėnesio. Kaltinimai dėl mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo pateikti prieš dvejus metus žuvusiam A.Ūsui.

Dabar jau miręs kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadinasi

vadinasi portretas
mergaites gyneja is vaiko teisiu apsaugos mato tikrai ponu prokuroru ir teiseju su advakotais ,juodus darbelius,o tai aisku,kad viena pries visus pralaimes.

normalus

normalus portretas
Juodinote gyvą ir jo artimuosius,tai duokite ramybę bent mirusiam Ūsui.To istorijoje dar nebuvo,kad teistų net mirusį.

D

D portretas
viskas cia yra Venskienes pasakos. Ateis ir jos valanda ir uz netiesos kalbejima ji bus ziauriai nubausta.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių