Rusiški šaltiniai skelbia, kad Maskvoje dingo V. Antonovas: viskas atrodė panašu į pagrobimą

  • Teksto dydis:

Maskvoje dingo bankininkas, buvęs futbolo klubo „Portsmouth“ savininkas, daugelio rezonansinių bylų liudininkas Vladimiras Antonovas. Prieš du mėnesius jis nuėjo į susitikimą ir nuo to laiko jo niekas nematė, praneša „kom1.org“.

Anot portalo šaltinių, Naujųjų metų išvakarėse V. Antonovas restorane susitiko su draugu. Jiedviem besikalbant, V. Antonovas pasakė, kad turi trumpam išeiti ir su kažkuo pasimatyti. Nuo tos akimirkos V. Antonovo niekas nematė.

Iš pradžių artimieji nepanikavo, tačiau vėliau V. Antonovo tėvas Aleksandras kreipėsi į policiją. Ką konkrečiai pavyko pamatyti peržiūrint stebėjimo kamerų įrašus, „kom1.org“ šaltinis nepasakojo, bet paminėjo, kad viskas atrodė panašu į pagrobimą.

Kadaise V. Antonovas buvo ganėtinai sėkmingai dirbęs bankininkas (tiesa, visada turėjo pinigų plovimo schemų dalyvio reputaciją). Jis buvo įsigijęs banką vienoje iš Baltijos šalių, Didžiosios Britanijos futbolo klubą „Portsmouth“ ir automobilių įmonę „Spyker Cars N. V.“ V. Antonovas net dalyvavo derybose dėl automobilių gamybos milžinės SAAB įsigijimo, tačiau, kai Europos Sąjungoje buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, pasinaudodamas padirbtu pasu pabėgo į Rusiją.

V. Antonovas taip pat yra buvęs bankrutavusio Lietuvos „Snoro“ banko pagrindinis akcininkas. Jam, kartu su Raimondu Baranausku, pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės žlugusio banko „Snoras“ turto pasisavinimo. Jie taip pat įtariami didelės vertės turto iššvaistymu, nusikalstamu bankrotu, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimu.

Kaip skelbiama „kom1.org“, Rusijoje apsistojęs V. Antonovas buvo apkaltintas banko „Sovetskij“ lėšų pasisavinimu ir nuteistas kalėti. Visgi bausmės atlikimo terminas buvo neilgas, o išėjęs į laisvę jis vėl mėgino įsigyti tam tikrus bankus, bet nesėkmingai.

Tačiau dalyvauti įvairiose finansinėse operacijose V. Antonovas neatsisakė, ypač pastaraisiais metais. Po suėmimo dėl kaltinimų „Sovetskij“ byloje V. Antonovas iš karto ėmė bendradarbiauti su tyrėjais ir nuo to laiko sutinka duoti parodymus įvairiose rezonansinėse bylose. Pavyzdžiui, jis tapo liudininku pulkininko Dmitrijaus Zacharčenkos, taip pat „Laundromat“ byloje ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rokas

rokas portretas
Niekur nedingo, o nusiplovė gyvent kur nors į N.Zelandiją. Jam užtenka pinigų dviem gyvenimams į priekį. Matyt jauną bobikę susirado, taigi sudie Rusija, sudie Europą, aš einu ilsėtis. Teisingai padarė. Ko ten vilkti jungą iki žilos senatvės, reikia ir pagyventi.

Bronius

Bronius portretas
Kalbėkime iš esmės."Snoras" bankas surinko investuotojų pinigus obligacijoms išleisti, tačiau surinkti pinigai tam nebuvo panaudoti, obligacijų emisija nebuvo išleista, kur pinigai arba obligacijos ? .Bankų priežiūrą vykdė LR Valstybinis bankas, tai kokiu pagrindu buvo paskelbtas banko bankrotas. Kas tuo metu tam vadovavo daugumai žinoma. Po bankroto paskelbimo iš investuotojų viso labo buvo surinkti tik prašymai indėliams atgauti, tačiau apie banko tolimesnę veiklą, grąžinant įnašus investuotojams (galimai ne visiems) nebuvo pranešta jokia komunikacijos priemone iki šiol. Įsidėmėkite žmonės, kad ne vagys Jus apiplėšė, o VALSTYBĖ. Tai yra mano asmeninė LR piliečio nuomonė

Faktas

Faktas portretas
Vien dėl to, kad būtų likviduota ši vagių, sukčių bei teroristų PRIEGLAUDA, rašistinė Putino Rusija turi būti sunaikinta.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių