Lenkai studentų bendrabutyje įkurdino viešnamį

Lenkijos Lodzės mieste, kuriame lietuviai užbaigė tragišką pasirodymą Europos vyrų krepšinio čempionate, studentai turi ypatingas galimybes. Štai vienas Lodzės verslininkas, valdantis privačius bendrabučius, sumanė kambarius nuomoti ne tik akademiniam jaunimui, bet ir prostitutėms.

Verbavo studentes

Miesto centre esančiame bendrabutyje įsikūręs bordelis pastaruoju metu ypač suįžūlėjo. Į dienraščio „Gazeta Wyborcza“ korespondentus Lodzėje kreipėsi pasipiktinusios studentės, kurias įsiutino ne tik įkaušusių viešnamio klientų priekabiavimas, bet ir atviri bordelio šeimininkų pasiūlymai įsidarbinti palydovėmis.

Studentės rado į tarpdurį įkištas skrajutes, kuriose siūlomas „gerai apmokamas darbas jaunoms ir patrauklioms merginoms“. Važiuoti niekur nereikia - darbas vietoje, pačiame bendrabutyje.

Tai buvo paskutinis lašas, perpildęs merginų kantrybės taurę. Jos ir taip sunkiai tvėrė bordelio kaimynystę. Ne kartą girdėti šūksmai kaip „Ta k... gavo 100 zlotų ir nieko nepadarė“ - mažiausias rūpestis. Viešnamio lankytojai dažnai, tarsi netyčia, supainioja aukštus ir meilės nuotykių ieško ne tik pirmame aukšte, kuriame kambariuos nuomojasi palydovių „agentūra“.

„Tegul jūsų sesuo nenustemba“

„Gazeta Wyborcza“ žurnalistas nuėjo į bendrabučio savininko biurą ir apsimetė potencialiu klientu, ieškančiu kambario studijuoti į Lodzę atvažiuojančiai seseriai. Sekretorė, lyg niekur nieko, įspėjo „klientą“, kad pirmame aukšte įsikūrusios prostitutės: „Tegul jūsų sesuo nenustemba. Eikite apžiūrėti kambarių.“

Sekretorė taip pat patarė nuomotis kambarį bent jau antrame aukšte, mat pirmajame, bordelio kaimynystėje, stengiamasi apgyvendinti vaikinus, kuriems negresia būti supainiotiems su seksualines paslaugas teikiančiomis merginomis.

Atvykus į vietą, apsaugos darbuotojas uoliai parodė prostitučių kambarius - numeriai pirmas ir antras. „Bet merginos - ramut ramutėlės, klientai irgi“, - suskubo pridurti „kampuotas“ vyrukas.

Plaštakės - geresnės nuomininkės

Savo katalikiškas pažiūras kiekvienai progai pasitaikius deklaruojantys lenkai toleruoja prostituciją - ji įforminta kaip eilinė ūkinė veikla, ir bordelių šeimininkai nemalonumų sulaukia nebent už darbo kodekso pažeidimus ar nuslėptus mokesčius. Taigi nieko nuostabaus, kad bendrabučio šeimininkas Adamas Potockis neneigė suteikęs pastogę Lodzės plaštakėms.

„Na, yra agentūra. O kur ji turi būti? Palapinėje, - „Gazeta Wyborcza“ tinklapyje cituojamas bendrabučio ir viešnamio patalpų šeimininkas. - Jie (bordelio šeimininkai - red. past.) gerai moka, geriau nei studentai. Be to, studentai čia gyvena tik devynis mėnesius per metus, o tos merginos - ištisus metus. Taip dabar turiu pinigų pastato remontui. Žinau, kad situacija šiek tiek nepatogi, ir kad buvo priekabiaujama prie merginų studenčių. Taigi šiemet jau viešai įspėjame, kad pirmame aukšte yra viešnamis. Na, ir prašome klientų, kad jie neliptų į kitus aukštus. Saugome jaunimą, garantuoju!“

Nei Lodzės policijai, nei miesto darbo inspektoriams nepavyko prikibti prie bendrabutyje įsikūrusio viešnamio. Tačiau po dienraščio publikacijų plaštakių lizdeliu susidomėjo prokurorai. Priežastis - jau minėtos skrajutės, siūlančios studentėms teikti intymias paslaugas. Mat skatinimas verstis prostitucija, priešingai nei pati prostitucija, katalikiškojoje Lenkijoje yra nelegalus.

Skandalas prikaustė ir jaunimo dėmesį. Netrukus po pirmosios publikacijos apie bendrabutį-bordelį, į dienraščio redakciją kreipėsi keletas studentų iš kito Lodzės bendrabučio, taip pat priklausančio tam pačiam A.Potockiui. Anot studentų, antrajame verslininko bendrabutyje vyksta lygiai tas pats.


Šiame straipsnyje: prostitucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių