Kražių skerdiką tirs psichiatrai

  • Teksto dydis:

Kelmės rajono Kražių miestelyje keturių moterų nužudymu įtariamam vyrui siūloma skirti stacionarią psichiatrijos ekspertizę, siekiant nustatyti, ar jis pakaltinamas, antradienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Prokuratūra nusprendė kreiptis į Kelmės rajono apylinkės teismą su prašymu skirti stacionarią teismo psichiatrijos ekspertizę  58-erių metų įtariamajam Rimančiui Bekinčiui. Pasak prokuratūros, nepavykus atlikti ambulatorinės psichiatrinės ekspertizės, nuspręsta, kad tikslinga vyrą stebėti ilgesnį laiką.

Atliekant šią ekspertizę Vilniuje buvo siekiama išsiaiškinti, ar įtariamasis gali suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti, ar serga psichikos liga ar turi laikinų psichikos sutrikimų. Ekspertai tyrė, ar asmuo gali dalyvauti atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, baudžiamąją bylą nagrinėjant teisme, ar yra pakaltinamas.

Lapkričio 4 dieną namuose rastas 74 metų moters lavonas su durtinėmis žaizdomis kaklo srityje. Tą pačią dieną 18.16 val. vos už 900 metrų nuo aukos namų 81 metų senolės namuose aptiktos dar dvi nužudytos moterys: namo šeimininkė ir 52 metų senolę lankiusi socialinė darbuotoja.

Vėlų vakarą, apie 22.33 val., tame pačiame kaime aptikta ir ketvirtoji auka – 55-erių moteris su išorinėmis smurto žymėmis.

Į įvykio vietą sutelkus gausias Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgas, sulaikytas moterų nužudymais įtariamas neblaivus vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių