Avarijų sukčiui paskelbtas nuosprendis

  • Teksto dydis:

Tyčia 19 avarijų sukėlusiam ir taip apgaule draudimo išmokas gavusiam šiauliečiui paskelbtas teismo nuosprendis, praneša LNK žinių tarnyba.

 

30-metis Vildis Slabovas draudimo bendrovėms turės gražinti daugiau kaip 20 tūkstančių eurų bei padengti žalą nukentėjusiems.

Šiaulių apylinkės teismas V.Slabovą pripažino kaltu tyčia sukėlus 19 avarijų, sugadinus automobilius ir neteisėtai gavus draudimo išmokas.

Įžūlus sukčius tyčia prekybos centrų aikštelėse tykojo neatidžių vairuotojų ir rėždavosi į jų automobilius.

Šiaulietis tiesiog medžiojo dešinės rankos taisyklės nesilaikiusius ir neatsargiai manevruojančius bei kryptį keičiančius vairuotojus.

Nuo 2017 m. vasario iki 2018-ųjų pabaigos V.Slabovas sukėlė 19 eismo įvykių, per kuriuos buvo apgadintos tiek jam, tiek kitiems asmenims priklausančios transporto priemonės.

Vyras įsigydavo senus automobilius ir po avarijų automobilių netvarkydavo, o utilizuodavo ir iš draudimo bendrovių reikalaudavo piniginių išmokų.

V.Slabovas per beveik dvejus metus įsigijo 10 „Opel Vectra“ ir vieną „Saab“.

Nukentėjusieji pripažino, kad avarijų aplinkybės jiems kėlė įtarimų, tačiau staiga užklupti ir kaltinami kelių eismo taisyklių pažeidimu, jie sutikdavo ir nesiskundė.

Jaunuolio veiksmai įtarimų sukėlė draudimo bendrovėms ir šios kreipėsi į teisėsaugą.

Avarijų, į kurias pateko šiaulietis, buvo ir daugiau. Tačiau teismas dėl šešių epizodų vyrą išteisino.

Teismas V.Slabovui skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę ir 200 balandų viešųjų darbų. Vyrui trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones.

Be to, draudimo bendrovėms jis turės atlyginti daugiau nei 20 tūkst. eurų žalą, o nukentėjusiems - beveik 2000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių