Skuode išgelbėta į upę įlūžusi mergaitė

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Skuode išgelbėta į Bartuvos upę įlūžusi mergaitė, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pranešimas apie į vandenį įkritusį vaiką gautas apie 15 val. Apie skęstančią mergaitę Bendruoju pagalbos telefonu pranešė Skuodo globos namų direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Vytautas Jautakis. Jis, grįždamas į darbą, pastebėjo ant ledo vaikštančias tris mergaites ir  norėjo jas perspėti, kad tai gali būti nesaugu.

„Skubėdamas jų link išgirdau šauksmą. Viena jų įlūžo ir atsidūrė vandenyje. Tuoj pat paskambinau telefonu 112. Teko įsitikinti ugniagesių profesionalumu – už kelių akimirkų jie jau šliaužė ledu. Gaisrininkai atvyko labai greitai, nors gaisrinė yra maždaug už 900 metrų“, – ugniagesių pranešime cituojamas V. Jautakis.

Pasak gelbėjimo operacijai vadovavusio Skuodo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Vaclovo Kirsenkos, ugniagesiai, atvykę prie upės,  išvydo skęstantį vaiką  maždaug  už 10 metrų nuo kranto. Mergaitė rankomis laikėsi už eketės krašto.

Du ugniagesiai gelbėtojai, vilkintys hidrokostiumais ir gelbėjimo liemenėmis,  prišliaužė prie skendusios dešimtmetės. Vyresnysis ugniagesys Evaldas Miedažis įšoko į vandenį ir mergaitę perdavė ugniagesiui Egidijui Vilkovskiui, kuris su ja grįžo į krantą.

Mergaitės drabužėliai buvo permirkę, ji šaukė, kad labai šalta. Ugniagesiai ją apgaubė pledu į įkėlė į savo automobilį bei stengėsi,  kad ji nors kiek sušiltų. Jie taip pat patikrino, ar nėra upėje daugiau įlūžusių vaikų. Atvykus medikams mergaitė buvo perduota jiems. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenimis, šiais metais Lietuvoje ugniagesiai gelbėtojai iš vandens išgelbėjo keturis gyventojus, tarp jų vieną vaiką. Iš vandens šiemet jie ištraukė šešis skenduolius, o dirbti vandenyje ir ant ledo teko vykti 26 kartus.


Šiame straipsnyje: ledasįlūžonelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių