Nušauto Ramzio brolis dingusį šilutiškį surado per keletą minučių

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) kinologo dresuojamas belgų aviganis Nartas per kelias minutes surado nesėkmingai artimųjų ir policijos per naktį ieškotą Šilutės rajono gyventoją.

Iš namų išėjęs vyras buvo įkritęs į melioracijos griovį, o Nartas sušalusį nelaimėlį aptiko bestovintį pamiškėje. Pasižymėjęs keturkojis yra rugsėjo 27 d. nušauto belgų aviganio Ramzio brolis – abu jie gimė toje pačioje vadoje.

Trečiadienį paryčiais į VSAT pareigūnus kreipėsi Tauragės apskrities policininkai. Jie pranešė, kad antradienio vakarą iš savo namų Šilutės rajono Grabupių kaime išėjo ir negrįžo 66-erių metų vyras. Jo pernakt ieškojo pasigedę artimieji ir policija, tačiau nesėkmingai.

Į pagalbą buvo nusiųsti VSAT kinologas su trejų metų belgų aviganiu Nartu. Kadangi nebuvo žinoma tiksli kryptis, kur ėjo dingęs vyras, tarnybiniam šuniui buvo duota komanda ieškoti žmogaus. Tokiais atvejais, kaip įprasta, dresuotas keturkojis paieškai paleidžiamas be pavadžio.

Belgų aviganis po penkių minučių tamsoje vykusios intensyvios paieškos lojimu savo kinologui pranešė apie aptiktą žmogų. Dingusiu laikytą smarkiai sužvarbusį Šilutės rajono gyventoją Nartas surado stovintį pievoje netoli miško masyvo.

Paaiškėjo, kad sunkiai vaikščiojantis vyras nuo savo namų nuklydo vos daugiau nei šimtą metrų, tačiau pakeliui įkrito į žolėmis apžėlusį melioracijos griovį. Iš jo išsikapanojęs jis patraukė į pamiškę.

Nelaimėlį VSAT kinologas perdavė Šilutės policijos pareigūnams.

Šįkart pasižymėjęs Nartas yra gimęs toje pačioje vadoje kartu su Ramziu, kuris rugsėjo 27-osios vakare buvo nušautas medžiotojo Pagėgių savivaldybės miške netoli sienos su Rusija, kuomet sekė kontrabandininkų pėdsakais.

2013 m. gegužės pradžioje gimusius belgų aviganių šuniukus Ramzį ir Nartą Pagėgių rinktinė įsigijo iš vieno Lietuvos veislyno. Nartui, kaip ir jo broliui Ramziui, po įvairių testų buvo suteikta aukščiausia tarnybinio šuns kategorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rina

Rina portretas
Šaunuoliai tie "RAMZIAI"---aviganis Nartas.Puiku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių