R.Seibutis: nesiskundžiame, žiūrime į priekį

„Lietuvos rytas“ gyvena beprotišku tempu, kalbant apie varžybų tvarkaraštį  tarptautinėse arenose ir vietiniame fronte. Tačiau Renaldas Seibutis pripažįsta, kad nepaisant nuovargio ir įtempto rungtynių grafiko, vilniečiai bus pasiruošę Baltijos krepšinio lygos (BBL) finaliniam ketvertui.

- Kaip jūs išveriate tokį beprotišką rungtynių ritmą?, - oficiali BBL svetainė internete bbl.net paklausė krepšininko.

- Toks mūsų kelias. Labai džiaugiamės, jog vakar (04.26)  BEKO-LKL pusfinalyje pavyko įveikti „Šiaulius“ . Mums tai buvo labai svarbu psichologiškai. Tai buvo sunki pergalė, tačiau aš laimingas  patekęs į finalą. Turime labai daug rungtynių, tačiau  nesiskundžiame, o žiūrime į priekį. Dabar galvosime, kaip nugalėti tikrai gerą Rygos VEF komandą. Turėsime  atiduoti 100 proc. savęs, kad laimėtume. Pažiūrėsime, kaip mums pavyks.

- Praėjusiais metais Rygos VEF eliminavo „Lietuvos rytą“ BBL pusfinalyje.....

- Toks yra krepšinis – tik vienerios rungtynės, kurios gali atnešti  bilietą į finalą. Bet kas gali nutikti, turime gerbti visus, ir visi turi gerbti mums.

- Kokios, jūsų manymu, yra VEF stipriosios pusės?

Jie turi puikų įžaidėją Millage, esu prieš jį žaidęs ir puikiai prisimenu. Jis staigus ir gerai mato aikštę,  greitai randa tinkamą žmogų, kuris gali pelnyti taškus. VEF taip pat turi puikių snaiperių, tokių kaip Valteris ir Janičenokas , juos turime prižiūrėti.  Pavojingi ir aukštaūgiai  -   Zavackas bei Kavaliauskas. Manau, kad pagrindinė VEF jėga yra komandinis krepšinis, aktyvi gynyba su galimybe pereiti į greitą puolimą.

- Pastaruosius kelis mėnesius demonstruojate labai gerą sportinę formą. Tai dėl to, jog prasidėjo lemiamos sezono rungtynės?

Nežinau ar dėl to. Aš stengiuosi žaisti gerai visą sezoną. Kiekvienose rungtynėse žaidėjais įgauna daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Patekome į Europos taurės finalinė ketvertą   ir sulig kiekvienomis rungtynėmis jautėme kaip auga patirtis ir pasitikėjimas.  Žaidžiu taip, kaip reikia komandai, kad jai padėčiau iškovoti pergales. Manau, kad visi komandos draugai atliko tikrai didelį darbą , bet sezonas dar nesibaigė ir mes turime būti pasiruošę jį užbaigti sėkmingai.

- Tęsiant mintį apie  tokią jūsų sportinę formą – turbūt kyla minčių ir apie Lietuvos nacionalinę rinktinę?

Esu labai laimingas, jog sugrįžau į Lietuvą ir atstovauju „Lietuvos ryto“ komandai. Visai kas kita, kai tu žaidi savoje šalyje ir,  kai rungtyniauji svetur. Dabar esu laimingas ir negalvoju apie nieką kita. Noriu mėgautis žaidimu ir kovoti dėl pergalių. Nacionalinė komanda yra nacionalinė komanda, dabar metas galvoti apie klubinius reikalus. Apie rinktinę pagalvosiu tuomet, kai baigsis sezonas.

 

 

„Lietuvos rytas“ gyvena beprotišku tempu, kalbant apie varžybų tvarkaraštį tarptautinėse arenose ir vietiniame fronte. Tačiau Renaldas Seibutis pripažįsta, kad nepaisant nuovargio ir įtempto rungtynių grafiko, vilniečiai bus pasiruošę Baltijos krepšinio lygos (BBL) finaliniam ketvertui.

- Kaip jūs išveriate tokį beprotišką rungtynių ritmą?, - oficiali BBL svetainė internete bbl.net paklausė krepšininko.

- Toks mūsų kelias. Labai džiaugiamės, jog vakar (04.26) BEKO-LKL pusfinalyje pavyko įveikti „Šiaulius“ . Mums tai buvo labai svarbu psichologiškai. Tai buvo sunki pergalė, tačiau aš laimingas patekęs į finalą. Turime labai daug rungtynių, tačiau nesiskundžiame, o žiūrime į priekį. Dabar galvosime, kaip nugalėti tikrai gerą Rygos VEF komandą. Turėsime atiduoti 100 proc. savęs, kad laimėtume. Pažiūrėsime, kaip mums pavyks.

- Praėjusiais metais Rygos VEF eliminavo „Lietuvos rytą“ BBL pusfinalyje.....

- Toks yra krepšinis – tik vienerios rungtynės, kurios gali atnešti bilietą į finalą. Bet kas gali nutikti, turime gerbti visus, ir visi turi gerbti mums.

- Kokios, jūsų manymu, yra VEF stipriosios pusės?

Jie turi puikų įžaidėją Millage, esu prieš jį žaidęs ir puikiai prisimenu. Jis staigus ir gerai mato aikštę, greitai randa tinkamą žmogų, kuris gali pelnyti taškus. VEF taip pat turi puikių snaiperių, tokių kaip Valteris ir Janičenokas , juos turime prižiūrėti. Pavojingi ir aukštaūgiai - Zavackas bei Kavaliauskas. Manau, kad pagrindinė VEF jėga yra komandinis krepšinis, aktyvi gynyba su galimybe pereiti į greitą puolimą.

- Pastaruosius kelis mėnesius demonstruojate labai gerą sportinę formą. Tai dėl to, jog prasidėjo lemiamos sezono rungtynės?

Nežinau ar dėl to. Aš stengiuosi žaisti gerai visą sezoną. Kiekvienose rungtynėse žaidėjais įgauna daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Patekome į Europos taurės finalinė ketvertą ir sulig kiekvienomis rungtynėmis jautėme kaip auga patirtis ir pasitikėjimas. Žaidžiu taip, kaip reikia komandai, kad jai padėčiau iškovoti pergales. Manau, kad visi komandos draugai atliko tikrai didelį darbą , bet sezonas dar nesibaigė ir mes turime būti pasiruošę jį užbaigti sėkmingai.

- Tęsiant mintį apie tokią jūsų sportinę formą – turbūt kyla minčių ir apie Lietuvos nacionalinę rinktinę?

Esu labai laimingas, jog sugrįžau į Lietuvą ir atstovauju „Lietuvos ryto“ komandai. Visai kas kita, kai tu žaidi savoje šalyje ir, kai rungtyniauji svetur. Dabar esu laimingas ir negalvoju apie nieką kita. Noriu mėgautis žaidimu ir kovoti dėl pergalių. Nacionalinė komanda yra nacionalinė komanda, dabar metas galvoti apie klubinius reikalus. Apie rinktinę pagalvosiu tuomet, kai baigsis sezonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių