Puikią gynybą pademonstravęs „Žalgiris“ sudorojo Rusijos klubą

Užtikrintą pergalę VTB Vieningosios lygos B grupėje iškovojo Kauno „Žalgirio“ (7/1) krepšininkai, kurie išvykoje 76:58 (16:15, 20:13, 19:19, 21:11) užtikrintai nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ (4/5) krepšininkus.

Rungtynių pradžioje šeimininkai gana taikliai atakavo krepšį – tikslą pasiekė tiek du tritaškiai, tiek du metimai iš vidutinio nuotolio. Tuo tarpu „Žalgirio“ gretose per 5 minutes rezultatyviai sužaidė tik reidą po krepšiu užbaigęs Marko Popovičius ir Oliverio Lafayette‘o perdavimą tritaškiu pavertęs Kšištofas Lavrinivočius – 5:10. Užtat per likusį pirmojo kėlinio laiką jau žalgiriečiai diktavo savo sąlygas. Tremmellas Dardenas pataikė du sudėtingus metimus per varžovų rankas, M.Popovičius ir K.Lavrinovičius realizavo baudas, o Ibrahimas Jaaberas kaire ranka užbaigė prasiveržimą po krepšiu – 16:15.

„Žalgirio“ įžaidėjas pratęsė puikų pasirodymą antrojo kėlinio pradžioje pelnydamas dar 4 taškus. Gimtadienį šventęs T.Dardenas perėmė estafetę iš savo tautiečio ir pridėjo dar du metimus iš vidutinio nuotolio. Po Pauliaus Jankūno vienos taiklios baudos Kauno ekipa jau pirmavo dviženkle persvara – 25:15. Varžovams netaikliai atakuojant iš toli ir praradus kelis kamuolius, žalgiriečiai nepasinaudojo suteiktais šansais dar labiau padidinti pranašumą, nes du I.Jaabero tolimi šūviai skriejo pro šalį, iš po krepšio prametė ir K.Lavrinovičius. Perpus sumažėjusį skirtumą (25:20) atstatyti padėjo K.Lavrinovičiaus ir Mario Delašo baudų metimai – 29:20. Į aikštę grįžęs O.Lafayette‘as pasižymėjo tritaškiu metimu (32:22), puikiai po krepšiu kovojo ir M.Delašas, atkovojęs kamuolį puolime ir įmetęs su pražanga – 36:25. Tiesa, iškart po to žalgiriečiai sulaukė Semiono Antonovo antrojo taiklaus tritaškio, bet savo paskutinei atakai antrajame kėlinyje dar turėjo 6 sekundes. Nors po minutės pertraukėlės rusai prasižengė, I.Jaabero baudų metimai tikslo nepasiekė ir „Žalgiris“ buvo priekyje 36:28.

Trečiasis kėlinys prasidėjo idealiai surengta svečių ataka, kurią po kelių perdavimų dėjimu baigė Mindaugas Kuzminskas. Po kelių nesėkmingų antpuolių tas pats M.Kuzminskas jau tritaškiu iš kampo didino persvarą. Jo pėdomis pasekė ir M.Popovičius, o tarp dar dviejų M.Kuzminsko dėjimų įsiterpė juvelyrinis P.Jankūno perdavimas I.Jaaberui – 50:35. Visgi per likusias puspenktos minutės trečiajame kėlinyje skirtumas vėl sumažėjo iki 8 taškų, nes „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tik tritaškį pataikęs M.Popovičius ir baudas sumetęs Adas Juškevičius – 55:47.

Ketvirtąjį kėlinį kauniečiai pradėjo puikia gynyba – per daugiau nei 5 minutes „Nizhny Novgorod“ surinko tik 3 taškus. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje pasižymėjo P.Jankūnas ir O.Lafayette‘as, o komandos draugų perdavimais maitinamas K.Lavrinovičius pelnė 7 taškus iš eilės – 66:50. Rusams pagaliau atrišus krepšį, skirtumui mažėti ir toliau neleido baudas sumetęs K.Lavrinovičius. Po to greitą ataką gražia verpste su pražanga užbaigė Vytenis Lipkevičius, tritaškį pataikė O.Lafayette‘as ir metimą iš vidutinio nuotolio pridėjo M.Delašas. „Žalgiris“ atsirevanšavo „Nizhny Novgorod“ komandai už du pralaimėjimus praėjusiame sezone rezultatu 76:58.

„Nizhny Novgorod“: Vadimas Paninas 11 (9 atk. kam.), Dmitrijus Golovinas (6 rez. perd.) ir Primožas Brezecas po 10.

„Žalgiris“: Kšištofas Lavrinovičius 16 (6 atk. kam.), Marko Popovičius 12, Mindaugas Kuzminskas 9, Tremmellas Dardenas, Ibrahimas Jaaberas ir Oliveris Lafayette‘as po 8, Mario Delašas 7, Vytenis Lipkevičius 3, Adas Juškevičius 2, Jeffas Foote‘as 0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių