Paaiškėjo septyniolikmečių rinktinės dvyliktukas

Vienas laukiamiausių vasaros krepšinio įvykių Lietuvoje — 17-mečių pasaulio čempionatas — prasidės jau penktadienį. Antradienio vakarą planetos pirmenybėms besirengianti Lietuvos rinktinė užbaigė paskutinę treniruočių stovyklą, o komandos treneriai po paskutinės treniruotės paskelbė galutinį rinktinės žaidėjų dvyliktuką, kuris Kauno „Žalgirio“ arenoje gins savo šalies garbę.

Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės aprangą vilkės Lukas Grabauskas, Ernestas Serkevičius, Pijus Mykolaitis (visi - Sabonio KC), Lukas Motiejūnas, Norbertas Giga (abu – Vilniaus KM), Edvinas Šeškus, Deividas Kumelis, Karolis Ražukas, Gediminas Žalalis (visi - Š. Marčiulionio KA), Žydrūnas Jurgutis, Haroldas Saprykinas ir Paulius Šakinis (visi - V. Knašiaus KM).

Pirmąsias rungtynes mūsiškiai žais birželio 29 dieną 18 val. 35 min. su Kanados bendraamžiais. Likus valandai iki šių rungtynių pradžios įvyks oficiali čempionato atidarymo ceremonija.

Šiandien vakare Lietuvos rinktinė jau treniruosis „Žalgirio“ arenos pagrindinėje aikštėje, o rytoj arenoje surengs 2 treniruotes.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Juodis teigia esąs patenkintas per pasirengimo laikotarpį nuveiktu darbu ir su nekantrumu laukia pirmųjų rungtynių.

— Treneri, ar esate patenkintas per pasirengimo laikotarpį nuveiktu darbu, ar viską pavyko atlikti?

— Rinktinės pasirengimui sudarytomis sąlygomis buvome patenkinti, turėjome pakankamai laiko. Viskas vyko sklandžiai, pavyko išvengti traumų. Manau, pasaulio čempionatui esame pasirengę.

— Ne kartą esate sakęs, kad Lietuvos rinktinės stiprybė — gynėjų grandis, o silpnybė — aukštų, stiprių žaidėjų trūkumas. Ar nepasikeitė ši nuomonė?

— Nepasikeitė. Per kontrolines, ypač su prancūzais, čekais, išryškėjo, kad priekinė linija yra mūsų silpnoji grandis. Čekus vis tiek įveikėme, tačiau kontrolinės rungtynės lieka kontrolinėmis, viskas pasimatys tik per oficialias.

Bandome padėti mūsų aukštiems žaidėjams, ūgio trūkumą stengsimės kompensuoti komandiniais veiksmais, greičiu, mobilumu.

Lietuvoje turime šio amžiaus aukštų krepšininkų, bet jie dar yra augantys, fiziškai silpnoki. Tuo tarpu kitose komandose aukštaūgiai jau yra susiformavę krepšininkai, turi išvystytą raumenyną. Pas juos po krepšiais stovi jau vyrai, o ne paaugliai. Kaip jau minėjau, bandysime šiuos trūkumus kompensuoti komandiniais veiksmais.

— Pirmieji varžovai — kanadiečiai. Ar jau teko matyti jų kontrolinių rungtynių įrašų?

— Žiūrėjome keletą jų rungtynių. Šiuo metu atliekame namų darbus, rengiamės rungtynėms.

Kanados rinktinė paliko gerą įspūdį. Jų komanda yra atletiška, žaidžia greitą krepšinį. Stiliumi jie mažai kuo skiriasi nuo amerikiečių. Be to, turi 218 cm ūgio vidurio puolėją. Jis nėra pagrindinis komandos žaidėjas, tačiau su tokiu ūgiu po krepšiais vis tiek yra didelė jėga.

— Čempionatas vyks Lietuvoje. Kaip jaučiasi vaikinai ar neslegia per didelė atsakomybė?

— Manau, kiekvienas jaučia šiokį tokį jaudulį. Tačiau visi esame susitelkę, pasirengę, turėtume su jauduliu susitvarkyti.

Pasaulio 17-mečių čempionatas Kaune vyks birželio 29 - liepos 8 dienomis. Po mačo su kanadiečiais lietuviai turnyro B grupėje dar išbandys jėgas su Korėjos (birželio 30 d.; 18.10 val.), Ispanijos (liepos 1 d.; 18.10 val.), Kroatijos (liepos 3 d.; 18.10 val.) ir Ispanijos (liepos 4 d.; 18.10 val.) rinktinėmis. Visus mūsų komandos mačus tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Aistruoliai, norintys išvysti perpsektyviausius pasaulio krepšininkus savo akimis, bilietus į rungtynes gali įsigyti „Tiketoje“. Dienos bilietai į pirmojo etapo rungtynes kainuoja 9-18 litų (įskaitant visus mokesčius).

Daugiau informacijos apie pasaulio čempionatą galima rasti oficialioje čempionato svetainėje — http://kaunas2012.fiba.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių