Lietuvos čempionai pasipuoš naujo modelio žiedais

Sekmadienį prasidėjusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija finišuos gegužės viduryje, tačiau tradiciniu nugalėtojų atributu tapę čempionų žiedai jau antradienį bus pristatyti visuomenei. 20 išskirtinių žiedų, kuriais pasipuoš 2011-2012 metų LKL sezono nugalėtojai, šiemet pakeitė savo formą, bet išsaugojo aktualią LKL ir Lietuvos krepšinio simboliką.

Anot penktus metus iš eilės LKL čempionų žiedus kaldinančių „Premiere“ juvelyrikos namų kūrybos vadovo Vytauto Jonučio, šio sezono žiedų dizainą padiktavo ne tik naujausios mados tendencijos, bet ir Lietuvos krepšinio aktualijos.

„Pastaruoju metu mūsų krepšinio pasaulyje būta nemažai prieštaravimų, nesutarimų. Linkėdami vienybės, kas visai šios sporto šakos bendruomenei ypatingai svarbu prieš atrankos turnyrą Venesueloje, pirmą kartą žiedus sukūrėme apskritimo formos, kuri simbolizuoja visa vienijančią jėgą“, - sako V. Jonutis.

Žinomo juvelyro teigimu, visi nukaldinti žiedai yra vienodo, 21 dydžio, bei sveria po 10 gr., o vienas toks juvelyrinis dirbinys yra vertas 2500 Lt.

„Vėliau, esant poreikiui, žiedus padidinsime arba sumažinsime, bet tai galėsime padaryti tik paaiškėjus naujiesiems jų savininkams“, - teigia V. Jonutis.

Juvelyrikos namų „Premiere“ meistrų kolektyvas žiedų dizainą sukūrė ir jį įgyvendino naudojant 585 ir 750 prabos auksą, juvelyrinį karališkojo mėlynumo („royal blue“) emalį, peridotus ir LKL simboliką.

„Visa mūsų kūrybinė komanda yra aistringi krepšinio mylėtojai, todėl visuomenei norime parodyti, ką kartu gali juvelyro įgūdžiai ir meilė krepšiniui. Kviečiame visus apsilankyti “Premiere„ salone sostinės Vilniaus gatvėje ir anksčiau nei būsimi jų teisėti šeimininkai apžiūrėti 2011-2012 metų sezono LKL čempionų žiedus“, - kviečia V. Jonutis.

Pasak jo, ekspozicijos lankytojai turės retą progą vienoje vietoje pamatyti ir ankstesnių krepšinio sezonų LKL čempionų žiedus, taip ir kitų juvelyrų sukurtus dar iki 2008 metų.

„Premiere“ juvelyrikos namų sukurtais žiedais 2008 ir 2011 metais pasipuošė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, o 2009 ir 2010 metais jie teko Vilniaus „Lietuvos ryto“ nariams. Šių metų čempionų žiedų savininkai paaiškės gegužės viduryje, iki tol ir veiks žiedų ekspozicija.

Kaune prasidėjusioje LKL finalo serijoje iki trijų pergalių čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ 1-0 (71:56) pirmauja prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių