D. McGrathas oficialiai tapo „Žalgirio“ žaidėju

Donnie McGrathas oficialiai tapo Kauno „Žalgirio“ komandos nariu. Šiandien ryte Lietuvos čempionų klubas pagaliau sulaukė paleidžiamojo rašto iš Graikijos.

Salonikų PAOK gretose šį sezoną pradėjęs gynėjas Kaune pakeis dėl asmeninių priežasčių komandą palikusį Ibrahimą Jaaberą.

Į Kauną 28 metų 193 cm ūgio amerikietis atvyko dar praėjusią savaitę, tačiau treniruotis su žalgiriečiais negalėjo, kadangi PAOK niekaip nesutiko išleisti savo lyderio. Vis dėlto su finansinėmis problemomis susiduriančio Salonikų klubų prezidentas Branislavas Prelevičius galiausiai turėjo iškelti baltą vėliavą.

„Paleidžiamąjį raštą gavome tik šį rytą. Donnie jau visą savaitę sportavo individualiai fizinio parengimo treniruotėse. Šiandien ryte bus pirmoji treniruotė, kai jis treniruosis kartu su visa komanda. Dabar registruosime šį žaidėją Eurolygos, VTB Vieningosios lygos ir LKL turnyrams. Jis nuo šiol taps pilnaverčiu žalgiriečiu“, – portalui 1kaunodiena.lt pasakojo „Žalgirio“ sporto direktorius V.Masalskis.

Direktoriaus teigimu, kol kas neaišku, ar naujokas išbėgs į aikštę ryt vykstančiame Eurolygos mače su Atėnų „Panathinaikos“. „Viską spręs treneris Joanas Plaza. Jis įvertins amerikietį treniruočių metu ir apsispręs“, – sakė V.Masalskis.

Sutartis su niujorkiečiu pasirašyta iki šio sezono pabaigos, su galimybe jį pratęsti dar vieniems metams.

Šį sezoną Graikijos pirmenybėse žaisdamas PAOK gretose D.McGrathas per rungtynes vidutiniškai rinko po13,9 taško, atkovojo 2,5 atšokusio kamuolio ir atliko 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Sportininkas turi Airijos pilietybę, kadangi jo močiutė prieš persikeldama į Niujorką emigravo būtent iš šios šalies. Providence universiteto absolventas Senajame žemyne rungtyniauja nuo 2006-ųjų. Per savo karjerą jis yra atstovavęs Kantu „Vertical Vision“, Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), „Egaleo“, Atėnų AEK (abi – Grakija), Varezės „Cimberio“ (Italija) ir Šolė „Basket“ (Prancūzija) ekipoms.

Iki šiol Eurolygoje jis žaidė tik vienintelį sezoną – 2007-2008 metais, kai vilkėjo Bolonijos „Virtus“ marškinėlius. Tada jis per susitikimą vidutiniškai pelnydavo 7,6 taško ir atlikdavo 1,6 rezultatyvaus perdavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kagi

kagi portretas
gal guoga teisus, reikia klube pertvarkos !!!

Bobas

Bobas portretas
Guoga teisus reikia Zalgeriui nauju veju ,nes su Romka tikriausiai sunku rasti kalba , o izaidejas tikiuosi bus neblogas ,nes jam didelis sansas kylti savo krepsinio karjeroje,matosi vyrukas neblogas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių