Mokslininkai iš Kanados šiomis dienomis pareiškė, kad pavalgius riebaus maisto nevertėtų iš karto gerti stiprios kavos.
Mat, jų nuomone, riebaus maisto ir kofeino derinys per keletą minučių labai padidina cukraus kiekį kraujyje.
Žiemos skanėstas – krienas
Saugodamas jūsų sveikatą, "Kokteilis" kviečia ir dažniau krimsti lietuvišką krieną nei ispanišką mandariną. Lietuviška daržovė daug vertingesnė šiuo šaltu metų laiku už užsienietišką vaisių.
Krienus ypač turėtų mėgti moterys, nes jie yra nekaloringi ir neriebūs, turi daug maistinių skaidulų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų, ramina nervų sistemą.
Krienai tinka ir vaikams – skatina apetitą ir gerina virškinimą, stimuliuoja seilių, skrandžio ir žarnyno liaukas, skatina virškinimo fermentų išsiskyrimą ir taip palengvina virškinimą.
Šias šaknis turėtume krimsti ir todėl, jog jos saugo nuo virusinių infekcijų, stiprina imunitetą, taip pat iš organizmo pašalina laisvuosius radikalus, apsaugodamos nuo vėžio, uždegimo ir infekcijų.
Pasigaminkite patys
Krienų šaknis 1–2 paroms pamerkite į nemažą kiekį šalto vandens. Po to nuskuskite, sutarkuokite.
1 litrui vandens reikia vieno šaukšto druskos, vieno šaukšto cukraus, 150 g vyno (vynuogių) acto.
Išmaišykite ir pilkite į sutarkuotus krienus iki norimo tirštumo.
Vaikų darželyje
Marytė pašo Petriuko atspėti mįslę:
– Geltonas, kvadratinis ir ant stalo guli.
– Apelsinas.
– Na, taip, bet kodėl kvadratinis?
– Kad nenuriedėtų.
Tikras atvejis
Po Kalėdų susitiko du kaimynai
– Ir kuo baigėsi jūsų vakarykštis ginčas su žmona?
– Ji atšliaužė pas mane ant kelių!
– Ir ką pasakė?
– Lįsk iš po sofos, baily.
Linksmieji tirščiai
Rytinė grūstis autobuse. Mergina:
– Jaunuoli, jau dešimt minučių, kai gulite ant manęs.
– Deja, nieko negaliu padaryti.
– Tai užleiskite vietą kitam!
Naujausi komentarai