Akylusis Vytautas pastebėjo dar vieną klaidingai parašytą Klaipėdos rajono gatvės pavadinimą.
"Kur raštininkai padėjo "r" raidę? – retoriškai klausė vyriškis. – Dabar vietoje "Stručių" gatvės, visi nevietiniai gyventojai mano, kad tai "Stučių" gatvė."
"Kokteilio" abejonė
O gal ten tikrai yra "Stučių" gatvė. Gal... Bet tokių paukščių nėra.
Valgykime – sveika
Strutiena, palyginti su kitomis mėsos rūšimis, turi daugiau geležies, vitaminų, mikroelementų, joje daug baltymų, mažai sočiųjų riebalų ir cholesterolio, o pagal kalorijų kiekį – puikiausias pasirinkimas skaičiuojantiesiems kalorijas.
Iki sekmadienio vakaro
Būtinai pasigaminkite strutienos kepsnį.
Vienai porcijai reikia 150 g strutienos filė, cukinijos, pomidorų, svogūnų, paprikos, bulvių su lupena.
Būtų gerai, jei padažui turėtumėte cukraus, apelsino, apelsino žievelės, konservuotų kriaušių, raudonojo sauso vyno.
Strutieną pabarstykite šviežiai maltais pipirais, kepkite ant grotelių apie 10 min., vis pavartydami.
Daržoves suverkite ant iešmo ir kepkite ant grotelių. Bulves supjaustykite plonai ir pakepkite skrudintuvėje aliejuje.
Padažui keptuvėje ištirpinkite cukrų, įtarkuokite apelsino žievelės, apelsiną nulupkite, supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis ir dėkite į keptuvę kartu su apelsino žievele. Apelsino skilteles gerai apvoliokite ištirpintame cukruje, įpilkite raudonojo vyno, įdėkite konservuotos kriaušės skiltelę, pavirinkite, įspauskite apelsino sulčių.
Nugirstas pokalbis
– Nusipirkau liekninančios arbatos.
– Na ir kaip?
– Taip, labai skani su tortu.
Linksmieji tirščiai
Vyriškis pateko į ligoninę. Slaugė atnešė pietus – duonos gabaliuką, pomidoro griežinėlį, pusę kiaušinio ir šaukštą košės. Ligonis, pasižiūrėjęs į maisto "gausybę", paklausė:
– O jūs pašto ženklo neturite?
– O kam? – nustebo slaugė.
– Matote, aš po pietų mėgstu romaną paskaityti.
Naujausi komentarai