Už pasivaikščiojimą Karklėje – 50 eurų bauda

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo administracinio nusižengimo bylą, kurioje Ukmergės rajono savivaldybės gyventojui paskirta nuobauda už karantino reikalavimų nesilaikymą ir valstybės tarnautojų garbės bei orumo įžeidimą.

Byloje nustatyta, kad R.L., gyvenantis Ukmergės rajono savivaldybėje, automobiliu atvykęs į Klaipėdos rajone esantį Karklės kaimą, nesant išskirtiniam atvejui, būdamas neblaivus, viešoje vietoje nedėvėdamas nosį ir burną dengiančios veido kaukės, pažeidė LR Vyriausybės nutarimo dėl karantino ribojimų nuostatas ir padarė administracinį nusižengimą.

Be to, aiškinantis R.L. atvykimo į Klaipėdos rajono savivaldybę aplinkybes, jis valstybės tarnautojams atsisakė pasakyti savo asmens duomenis, taip pat vulgariais žodžiais įžeidė jų garbę ir orumą.

Teismas, išnagrinėjęs bylą rašytinio proceso tvarka ir įvertinęs byloje surinktus įrodymus, perkvalifikavo R.L. padarytą administracinį nusižengimą į kitą to paties straipsnio dalį.

To imtasi dėl to, kad R.L. nesukėlė pavojaus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms.

Skirdamas nuobaudą, teismas atsižvelgė į padarytų nusižengimų pobūdį, jų pavojingumą, į pažeidėjo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nebuvimą ir vieną atsakomybę sunkinančią aplinkybę, mat administracinius nusižengimus R.L. padarė būdamas neblaivus, o tai turėjo įtakos administracinių nusižengimų padarymui.

Atvykėlis tokio pobūdžio nusižengimus padarė pirmą kartą. Teismas R.L. už šiuos nusižengimus paskyrė 50 eurų dydžio baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Baudžiauninkėliai negali gyventi be baudų. Kiekvienam runkeliui sekmadieniais po baudą !

Buras

Buras portretas
Ko tas kaimas cia atvaziavo? Pijokeliu ir savu uztektinai.

Pagarba

Pagarba portretas
Šitai automašinai, kuri priparkuota salelėje, taip pat reikia baudos... Degradai visai suįžūlėjo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių