Po čigonės vizito – nelaimių virtinė

Uostamiestyje daugėja čigonių atakų. Keistos išvaizdos moterys braunasi į privačius namus, viešas įstaigas ir siūlosi išburti ateitį, o viena klaipėdietė įsitikinusi, kad vietoje pranašysčių ji gavo čigonės prakeiksmą.

Apsilankymas sukrėtė

Kai klaipėdietė Lina nesutiko, kad čigonė jai paburtų iš delno, moters gyvenime ėmė dėtis sveiku protu nesuvokiami dalykai – viena po kitos sekė artimiausių žmonių mirtys, kilo rimtos sveikatos problemos. Jauna klaipėdietė net susirgo depresija.

Praėjusių metų pavasarį Lina sulaukė keisto vizito.

Miesto centre vienoje nekilnojamojo turto agentūroje dirbanti klaipėdietė dažnai susiduria su praeiviais iš gatvės.

Į biurą kartkartėmis užklysta būsto nuomai ieškantys klientai.

Tačiau maždaug prieš metus tarpduryje išvysta moteris ją suerzino.

Nepažįstamoji dėvėjo ilgą sijoną, buvo apsigobusi marga skara, segėjo masyvius auskarus.

Taip pat buvo ryškiai išsidažiusi ir, kaip prisiminė pašnekovė, kėlė nešvaros įspūdį.

Kalbėjo ji pusiau rusiškai, pusiau lietuviškai. Rankoje spaudė didelį medžiaginį maišą, per petį buvo persimetusi odinę rankinę.

Tąkart klaipėdietė buvo kategoriška ir į kalbas su, kaip nuspėjo, vidutinio amžiaus ateive, nesileido.

"Dar ir dabar toji moteris stovi akyse – atrodė labai baugiai, dvokė rūkalais. Perspėjau, kad jokių paslaugų ir daiktų man nereikia, bet ji užsispyrusiai reikalavo nuspėti, kas manęs laukia netolimoje ateityje. Tikino, kad visos jos pranašystės išsipildo ir kad guldo galvą už kiekvieną savo ištartą žodį. Aš nesutikau, nes tokiais dalykais niekada netikėjau, perspėjau, kad iškviesiu policiją, jei ji nepasišalins. Buvau girdėjusi daug apie čigonų apgavystes ir jų sugebėjimą paveikti žmones. Bijojau, kad ir man ko nors panašaus nenutiktų, todėl stengiausi nežiūrėti jai į akis ir kuo greičiau išgrūsti lauk", – prisiminė moteris.

Neteko vyro

Vis dėlto čigonė buvo nekukli ir vietoje ką tik siūlytų pranašysčių ėmė reikalauti pinigų.

"Ji įsiuto, sakė, kad toks mano užsispyrimas prie gero neprives, paskui trumpam susitvardė ir paprašė pinigų. Esą maistui ir kelionei namo, nes gyvena Klaipėdos priemiestyje. Matyt, siekė sugraudinti. Nedaviau. Nesupratau, kodėl turiu šelpti nelegalią jos veiklą. Tada moteris ėmė spausti kumščius, nesuprantama kalba kažką burbėjo po nosimi ir pasišalino. Net apsidžiaugiau, kad gana lengvai pavyko atsikratyti nepažįstamosios", – kalbėjo Lina.

Daugiau čigonė biure nebepasirodė, bet ramybė truko neilgai.

Praėjus kelioms savaitėms po nemalonaus vizito klaipėdietės gyvenime prasidėjo juodos dienos.

Prieš kelerius metus už mylimojo ištekėjusi Lina palaidojo savo sutuoktinį. Vyras žuvo avarijoje. Dabar ji viena augina dvejų metų dukrelę.

Kiek vėliau moteris neteko tėvo, o iškart po antro skaudaus išgyvenimo ją ėmė persekioti ligos.

Linai nustatytas ankstyvas krūties vėžys, maždaug prieš mėnesį – depresija.

"Nelaimės po vieną nevaikšto. Tačiau tai, kas dedasi mano gyvenime, yra nenormalu. Tokie dalykai šiaip sau nevyksta. Kalbėjau su psichoterapeutais, kunigais, netgi bandžiau surasti tą čigonę. Bet kas iš to? Kai pasakau specialistams, kad esu prakeikta, jaučiu lengvą jų pašaipą. Bet kito paaiškinimo aš nežinau. Dėl savęs nebijau, bet dar turiu vaiką, kuriam reikia motinos. Dabar gyvenimas atrodo be galo trapus, dažnai užeina blogos mintys, vienu metu net svarsčiau apie savižudybę", – su dideliu nerimu kalbėjo Lina.

Manipuliuoja pasąmone

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centre, pagalbos moterims padalinyje dirbanti psichologė psichoterapeutė Vilma Mažeikienė siūlė atsiriboti nuo negatyvių jausmų.

Esą neverta imti į širdį kiekvieno praeivio žodžio.

"Bet kuris gatvėje sutiktas žmogus, kuriam tu nepatiksi, gali prakeikti, nužiūrėti, todėl ieškoti gilių prasmių tame neverta. Galbūt žmogų aplankė tamsusis gyvenimo periodas, kuris visai atsitiktinai susisiejo su čigonės apsilankymu. Minėtos problemos, tokios, kaip liga, veikiausiai neatėjo per vieną dieną. Esame savo likimo kalviai ir jeigu šiandien ko nors nepadarome ar pasielgiame neteisingai, tai anksčiau ar vėliau mums atsiliepia", – tikino V.Mažeikienė.

Vis dėlto psichologę nustebino tiek daug vienu metu Liną užklupusių nelaimių, todėl kitiems patarė nesileisti į kalbas su čigonais, burtininkais, kurie puikiai išmano psichologinių manipuliacijų meną.

"Žmonės dabar ypač pikti ir nelaimingi, laidosi blogais žodžiais nė nesusimąstydami, kad gali įskaudinti kitą. O silpnesnis į tai labai jautriai reaguoja. Žmogus yra pajėgus pats valdyti savo gyvenimą. Tam, kad pasidarytų lengviau, galima užpirkti mišias arba tiesiog pabendrauti su kunigu. Kartais tokios priemonės padeda", – svarstė pašnekovė ir pridūrė, kad minėtoje situacijoje labai svarbi savitaiga, kuri taip pat galėjo turėti neigiamų pasekmių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nutrauk galva

nutrauk galva portretas
susirask ta cigone ir prakeik ja.

Senjora

Senjora portretas
Mano patarimas. Kretinga netoli. Uždek šventintą žvakę, pasimelsk, pamedituok prie ŠV. Antano altoriaus. Nesi tikinti tikrai nepakenks, bet pameditavimas, kai bažnyčioje nevyksta mišios, apramins. Medikų, kurie sugeba įsijausti į paciento išgyvenimus mažuma, o ir kainos kandžiojasi.

Nuomone

Nuomone portretas
Grynas ligos sindromas, susiimk save i rankas ir skubiai kreipkis i medikus pagalbos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių