Daugiabučio kieme naktį aidėjo šūviai

Vėlyvą naktį Kuncų gatvės gyventojus iš lovų išvertė vidiniame namo kieme pasigirdę šūviai. Žmones pribloškė matytas vaizdas – iš devyniaaukščio namo balkono jaunuoliai šaudė į priešais esančio namo langus.

Pliekė į langus

"Pamaniau, karas prasidėjo. Visa naktis be miego. Pirmą kartą šūviai pasigirdo apie 2 valandą nakties. Išėjau parūkyti ir pamačiau, tikėtina, jau įkaušusią jaunimo kompaniją. Ji linksminosi name priešais", – pasakojo šio mikrorajono gyventojas, šaudymą stebėjęs naktį iš antradienio į trečiadienį.

Mogiliovo gatvės 6-ojo namo šeštame aukšte, viename balkonų, šmėžavo trijų jaunuolių ir vienos merginos siluetai.

Pro atvirą langą į kiemą sklido muzikos garsai.

"Pirmą kartą pasigirdo tik pora šūvių. Sprendžiu iš garso, kad jaunimas šaudė oriniu šautuvu. Tamsoje sunku įžiūrėti, tačiau jie man pasirodė esantys dar nepilnamečiai. Labai panašu, jog dar ir neblaivūs. Po kurio laiko pasigirdo dar keli šūviai. Oho, pagalvojau, štai taip jaunimėlis linksminasi. O jei kam į akį pataikys, o gal stiklus išbarškins?" – šiurpo klaipėdietis.

Policijos neišsigando

Pirmą kartą į kiemą iškviesta policija chuliganų neaptiko. Jaunimas mikliai užgesino šviesas, užsidarė balkoną.

Tačiau praėjus dviem valandoms, apie 4 val., gyventojams vėl teko kviesti policijos ekipažą.

Jaunimėlis ir toliau pyškino į priešais esančio namo langus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Virginijus Zubauskas tikino, jog antrą kartą iškviesti patruliai beldėsi net į kelių šeštojo aukšto butų duris, tačiau niekas pareigūnams jų nepanoro atverti.

"Toliau situaciją aiškinasi Klaipėdos miesto policijos komisariatas. Pareigūnai artimiausiu metu vėl pasibels į šių butų duris ir, manau, išsiaiškins, kas šią naktį šaudė šiame daugiabutyje. Visuomenę galima paakinti būti aktyvią, apie tokius veiksmus būtina pranešti policijai. Tai – grėsmę keliantis dalykas. Nesvarbu, jog šautuvas orinis, juo galima akį išmušti, stiklą įdaužti", – tikino V.Zubauskas.

Nesvarbu, jog šautuvas orinis, juo galima akį išmušti, stiklą įdaužti.

Pareigūnui antrino ir šio rajono gyventojas, patikinęs, jog prieš penkiolika metų pats yra nukentėjęs panašiomis aplinkybėmis.

"Dar paauglystėje kažkas kieme šaudė iš plastikinių pistoletų, kurie užtaisomi šratuku. Ėjau su draugu, staiga šovė į nugarą. Pagalvojau, kad atsisuksiu ir pamokysiu paauglius, kaip tik tuo metu man pataikė tiesiai į akį. Dvi savaites gulėjau ligoninėje. Ne juokas. O jei dieną ims šaudyti? Pilnas kiemas vaikų. Ką tada daryti?" – piktinosi vyriškis.

Šaulius pataria filmuoti

Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas V.Zubauskas tikino, jog nedažnai pasigirsta pranešimų apie tokius incidentus, tačiau šiemet jau fiksuotas ne pirmas toks atvejis.

"Į gyvūnus dažnokai pašaudo. Esame turėję pranešimų, jog oriniu šautuvu buvo sužeisti žmonės. Į kojas dažniau šaudo. O štai katę ir paukštį nušauti tikrai gali. O jei akį sužalos, galima ir regėjimą prarasti", – paaiškino pareigūnas.

V.Zubauską nustebino tai, jog šį kartą šaudyta naktį, nes dažniau chuliganai taip pramogaudavo dienomis.

"Gyventojai galėtų nufilmuoti ar nufotografuoti. Tai mums pagelbėtų. Turint tokias nuotraukas nebūtų sudėtinga įrodyti, kas tą kartą šaudė konkrečiame bute", – patikino V.Zubauskas.

Pareigūnas patarė šio rajono gyventojams apsižiūrėti butų langus.

"Įvairių ginklų būna, tad ir oriniai šautuvai gali būti įvairaus galingumo. Vienas nieko nepadarys, o kitas gali ir stiklą įskelti ar išmušti duobutę jame. Gali ir automobilio kėbulas nukentėti. Jei paaiškėtų, jog padaryta žala, jaunimui tektų rimčiau atsakyti", – aiškino V.Zubauskas.

Pernai Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos gatvės sankryžoje esančioje automobilių aikštelėje moteris nufilmavo, kaip du vyriškiai iš balkono šaudė į praeivius.

Vyrai iš šratinio šautuvo paleido kelias serijas, po kurių į krūmus nėrė katė, o po sekundės ir prie parduotuvės sėdintis benamis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kitur tvarkos, o pas mus - ne

kitur tvarkos, o pas mus - ne portretas
Europa jau po truputį susigriebia, bet ne Lietuva. Pvz. Vokietijoje vieno miesto meras liepė nepraleisti pro pirštus nei vieno, net smulkiausio nusikaltimo. Rezultatas: tame mieste per pus sumažėjo nusikaltimų. Visa Vokietija tokiu meru didžiuojasi.

Nezabitauskas - už rykštę

Nezabitauskas - už rykštę portretas
Ta proga priminsiu didžiąją europiečių klaidą - fizinių bausmių uždraudimą. Turčiai prisuokė nesąmonių apie nusikaltėlio orumą, fizines bausmes pakeitė piniginėmis, ir ką dabar turime? Už smulkesnius nusikaltimus visiškai nebaudžiama - vargšai paleidžiami, nes pinigų baudai neturi, gi turčiams tokia bausmė - tik juokai. O daugybė nebaudžiamų smulkesnių nusikaltimų akumuliuoja stambesnius, pavojingus visuomenei. Manau, kada nors Europa atsipeikės pati arba su pagalba musulmonų, ją, nesugebančią atsispirti blogiui, užvaldysiančių.

AK

AK portretas
Tokio žemo piliečių pasitikėjimo policija šalyje dar nebuvo.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių