Aferistai vėl apsimeta vengrais

Uostamiestyje lengvatikių vėl ėmė ieškoti anksčiau įvairiomis apgavystėmis pagarsėję atvykėliai. Rumunais, vengrais ar lenkais apsimetę tamsaus gymio vyriškiai apgavo ne vieną klaipėdietį, tačiau policija bejėgė juos sučiupti.

Sandoriui – automobilio bagažinė

Prieš savaitę klaipėdiečiai pastebėjo prie prekybos centro Šilutės plente neva pirkėjų ieškančius vyrus, aukų lūkuriuojančius juodame "Mercedes Benz" automobilyje su Lenkijos valstybiniais numeriais.

Vyrai praeivius kalbino laužyta rusų kalba ir siūlė pirkti indų. Pigiomis prekėmis susigundė viena klaipėdiečių šeima. Apsukrūs pardavėjai pasiūlė pirkėjams mašina pavažiuoti į automobilių aikštelės pakraštį, šiek tiek toliau nuo pašalinių akių.

Situacija nebūtų įtartina, jei į policiją nesikreiptų nuo tokių prekeivių nukentėję asmenys.

Viena klaipėdietė dienraščiui pasakojo, kaip ji su vyru neteko 200 litų.

"Prie prekybos centro prie manęs priėjo vyriškis ir prisistatė vengru. Vyras siūlė pigiai pirkti džinsus. Netrukus prie mūsų priėjo dar vienas jo bičiulis. Vyrai guodėsi, kad atvežė į Klaipėdą džinsų partiją, o parduotuvėje ne visus sutiko priimti", – pasakojo 72 metų Jekaterina.

Vietoje 7 džinsų – skudurai

Moteriai pagailo atvykėlių, nes jie aiškino, jog neturi pinigų net maistui.

"Guodėsi, kad keturi vyrai neturi valgio ir pinigų kelionei į namus. Net mano vyrui širdis suminkštėjo. Prekeiviai siūlė pirkti septynias poras džinsų. Mano vyras pagalvojo, kad kelnes atiduos sūnums ir anūkams", – pasakojo moteriškė.

Irena prisipažino, kad su už 200 litų įsigytu pirkiniu jie su vyru pasuko į namus.

"Tik namie pamatėme, kad tai septyni supakuoti skudurai. Mes net neapžiūrinėjome pakuočių, nes vengrais prisistatę vyrai mus skubino greičiau pirkti, – neva skubėjo į keltą", – prisiminė klaipėdietė.

Prašo išsikeisti valiutos

Pensininkė prisipažino, kad su vyru nužingsniavo į policiją, tačiau savo pinigų taip ir neatgavo.

"Aš šiuos vyrus mačiau dar kartą, tik šįkart jie siūlė pirkti puodus. Išvydusi juos, puoliau skambinti į policiją", – pasakojo Jekaterina.

Pensininkė net pati mėgino išsiaiškinti santykius su prekeiviais.

"Išvydusi juo dar kartą, įsikibau į atlapus ir pareikalavau, jog grąžintų man mano pinigus. Tačiau vyriškis puolė aiškinti, kad jis rumunas, ir dingo iš akiračio", – pasakojo moteris.

Pasak klaipėdietės, atvykėliai praeivių prašo net iškeisti eurus į litus.

"Aš žmonėms patariu eiti į banką, o ne gatvėje keisti pinigus. Man pikta dėl dviejų dalykų – jie mulkina žmones ir teršia bulgarų, rumunų, vengrų vardą. Šie aferistai važinėja geromis mašinomis, o jų niekas negali sugauti ir nubausti", – pasakojo Jekaterina.

Prisipirko pjūklų

Klaipėdos 2-ojo policijos komisariato vadovas Gintautas Mačiulaitis tikino, kad tokiose situacijose derėtų susivokti, kad prie prekybos centrų vykdoma tokia prekyba yra nelegali.

"Kodėl žmogus tiki, kad pirkdamas daiktą iš bagažinės jis tikrai nusipirks tai, ko tikėjosi? Jei siūlomas perpus pigesnis dviratis, ar žmogus neturi susimąstyti, kad jis gali būti vogtas?" – kalbėjo G.Mačiulaitis.

Pasak teritorinio komisariato viršininko, policija nėra abejinga klaipėdiečių skundams, tačiau norint įrodyti, kad kažkas padarė nusikaltimą, reikia turėti įrodymų.

"Situacija yra sudėtinga, nes nėra kaip įrodyti, kad žmogus pirko daiktą būtent iš vieno ar kito žmogaus. Dažniausiai sandoris įvyksta paskubomis, o žmogus susipranta kreiptis į policiją, kai sukčių ir pėdos jau ataušę", – aiškino pareigūnas.

Vengrais apsimetę tamsaus gymio vyrai mėgina pirkėjus suvilioti ir perpus pigesniais nei rinkoje benzininiais pjūklais. Už 3,5 tūkst. litų neva originalių "Stihl" pjūklų prisipirkęs vienas pensininkas mėgino ieškoti teisybės policijoje. Tačiau vyras liko nieko nepešęs. Pensininkas tikėjosi, kad už 500 litų įsigis originalų daiktą, o gavo prastesnės kokybės įrankių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mačiau

Mačiau portretas
Siūlė man porą kart tuos pjūklus, kai Kauno gatvėj garaže buvau ne kartą, bet žinoma nesileidau į kalbas, tuo labiau jie lietuviškai ne kažką moka :D Kiek esu matęs tai jie dviese vaikšto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių