91 tūkst. eurų pasisavinęs vyras kalės pusantrų metų

  • Teksto dydis:

91 tūkst. eurų iš investuoti norėjusių žmonių pasisavinusiam vyrui Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai skyrė realią laisvės atėmimo bausmę.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, A. N. nuteistas realiu pusantrų metų laisvės atėmimu už tai, kad neteisėtai, neturėdamas leidimo, versliškai ėmėsi vykdyti finansinę (investicinę) veiklą ir apgaule savo ir kitų naudai įgijo didelės vertės turtą.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog A. N. kaltės nepripažino ir savo elgesio kritiškai nevertino, byloje nebuvo nustatyta jo atsakomybę sunkinančių ir jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių, neteistas (teistumas išnykęs), nebaustas administracine tvarka, nusikalstamais veiksmais padarytos žalos neatlygino.

Be laisvės atėmimo teismas vyrui skyrė ir 5 tūkst. eurų baudą. Taip pat nuosprendžiu nuspręsta iš dalies patenkinti civilinių ieškovų pareikštus civilinius ieškinius.

Byloje nustatyta, kad A. N., nesilaikydamas Finansų įstaigų įstatymo nuostatų, sukūrė internetinį puslapį, kuriame skelbė apie investicinį projektą ir investavimo galimybes įsigyjant investicinius paketus.

10 asmenų, būdami suklaidinti A. N. galimybėmis teikti investicines paslaugas vykdant investicinį projektą.

Nuo 2019 metų birželio iki 2021 metų spalio į investicinį projektą investavo iš viso 91 tūkst. eurų, atlikdami bankinius pavedimus į A. N. nurodytą banko sąskaitą.

A. N., siekdamas sudaryti patikimo ir pelningą veiklą vykdančio investicinio projekto įvaizdį, išrašė asmenims investicinio projekto sertifikatus bei nuo 2019 metų liepos 1 dienos iki 2019 metų spalio 31 dienos išmokėjo 12 tūkst. 260 eurų palūkanų.

Tačiau vėliau palūkanų nemokėjo ir 2019 metų spalio 31 dieną melagingai elektroniniu paštu pranešė, jog dėl neva pinigų plovimo politikos buvo užšaldytos piniginės lėšos, bei asmenims pinigų negrąžino.

Kaltinamasis viso proceso metu neigė, kad jis apgaule savo naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ir neteisėtai, neturėdamas leidimo, versliškai vykdė finansinę (investicinę) veiklą.

Teismas nusprendė, jog A. N. pinigines lėšas asmeniniams tikslams panaudojo žinodamas, jog nukentėjusiųjų pervestos piniginės lėšos bus panaudotos ne investicijoms į projektus įgyvendinti, nes jis neturi licencijos vykdyti investicinės veiklos ir tokia jo veikla yra nelegali, taip pat neturi sudarytų jokių sutarčių dėl potencialių investavimų į pelningas pramonės ir prekybos sritis, o jo vadovaujama įmonė realiai jokios veiklos nevykdo.

Nukentėjusieji tikėjo, jog A. N. yra patikimas verslininkas, o investicinis sandoris sudaromas su tinkamu, tam turinčius įgaliojimus, atstovu. Šį pastarųjų įsitikinimą sustiprino ir gauti sertifikatai bei išmokėtos didelės palūkanos.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
kairys su masiuliu zvengia susiriete.

Ne šuo

Ne šuo portretas
Kaip žmonėms nesuklysti, jei visa "ekonomika" tokia. Kiekviena rašliava aplipusi visokio š... reklamomis, tai žmonės kartais ir užkimba. O šiaip tai ta "ekonomika" yra viena vagystė, nes nepagrįsta sąžininga, skaidria ir nekorupcine veikla - visų paslaugų gavėjai yra kaip vergai, o ne lygiaverčiai partneriai. Nėra iš ko rinktis, nebent blogesnį iš blogiausių. Įstatymai neveikia, nėra kam skųsti, nes niekas nieko nekontroliuoja, tik fiktyviai esą vykdo priežiūrą. Nepasiskūsi dėl pirkėjų skirstymo į kategorijas - lojalius ir ne (šunų (lojalumo) kortelių turėtojus), atsako - gali rinktis, eiti pas kitą pardavėją. Pasirinkimas vienas - pasiųsti visus valdančiuosius ir "kontrolierius" n....

reikejo vogt milijona

reikejo vogt milijona  portretas
a lia ,,,teismas,,, butu visiskai isteisines ir net baustuma butu panaikines....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių