Vydūno fontanas – be vandens

Fontanų sezonas Klaipėdoje prasidėjo tik šio mėnesio pradžioje. Bet po filosofą ir rašytoją vaizduojančia skulptūra vanduo jau kurį laiką nebečiurlena. Fontaną teko išjungti gyventojams pastebėjus sudrėkusį grindinį.

"Per tą vietą, kur grindinys susijungia su fontano borteliu, sunkėsi vanduo. Nieko baisaus nebuvo, bet grindinys tamsus, todėl ryškiai buvo matyti pratekėjimas. Dabar ieškome, kurioje vietoje problema", – paaiškino bendrovės "VVARFF" kelių tiesimo padalinio vadovas Tomas Kimbirauskas.

Aikštę įrengusi įmonė darbams suteikė penkerių metų garantiją.

Sulaukus klaipėdiečių skambučių dėl besisunkiančio vandens, fontaną teko išjungti.

"Kol nustatysime priežastį, reikės truputėlį pakentėti. Didelis klaustukas, iš kur tas pratekėjimas. Lyg ir viskas buvo gerai padaryta. Ketvirtadienio vakarą peržiūrėjome visas siūles, jos tvarkingos. Dabar bandome palaipsniui eiti vis giliau. Pasibandysime vamzdžius, ar nėra kurioj nors vietoj įtrūkę. O gal koks nors sriegis prasisuko", – svarstė T.Kimbirauskas.

Kiek tiksliai užtruks fontano taisymas, kol kas pasakyti anksti. Tačiau blogiausiu atveju viliamasi darbus užbaigti per birželį.

"Jeigu didelės bėdos nebus, greitai sutvarkysime. Bet gali būti ir daugiau problemų. Kas ten žino – gal žiemą buvo pasilikę vandens ir jis sutraiškė vamzdį. Tada jau teks giliau tvarkyti", – paaiškino bendrovės atstovas.

Paminklas – fontanas Vydūnui skvere tarp Bokštų ir Puodžių gatvės atvertas klaipėdiečiams 2019-ųjų rudenį.


Šiame straipsnyje: VydūnasfontanasvanduoKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

inaben

inaben portretas
Jau pernai tekėjo pro šoną vanduo ... nevykęs projektas. Pinigus kažkas pasiėmė ir ramu.

Matau

Matau portretas
Ne žiema kalta ,rudeni jau vanduo bėgo

Lina

Lina portretas
Kas ją ten mato?Dacho moksleiviai? Vydūno mokykla kur? Užkišta už kampo kaip ir pats Vydūnas. Geriau kapitonas Stulpinas ten stovėtų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių