VTEK pratęsė tyrimą dėl A. Vaitkaus interesų deklaravimo

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė pratęsti ir išplėsti tyrimą dėl atleisto Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus galimo įstatymo pažeidimo, nedeklaravus privačių interesų.

Etikos sargai nustatė, kad 2013 tapęs uosto vadovu A. Vaitkus interesų deklaraciją atnaujino tik 2016 metų viduryje. Iki tol jis buvo pateikęs deklaraciją tik kaip pretendentas užimti pareigas.

„Yra naujos aplinkybės apie 2013 metais pateiktą pretendento deklaraciją ir po to buvo deklaracija pateikta tik 2016 metų vidury kaip generalinio direktoriaus. (...) Šiandien pasakyta daug informacijos, kurią tyrėjams dar reikia papildomai įvertinti“, – posėdyje sakė VTEK pirmininkas Edmundas Sakalauskas.

Nuspręsta duoti laiko A. Vaitkui pasiaiškinti, kodėl tapęs uosto vadovu jis deklaraciją pateikė tik po trejų metų. Tam komisija turės tris mėnesius, tačiau pirmiausia sulauks paties buvusio uosto vadovo motyvų.

A. Vaitkus posėdyje tvirtino neprisimenantis, kodėl to nepadarė.

„Oi, neatsimenu. Reikėtų atsidaryti deklaracijas“, – sakė jis.

Trečiadienį VTEK turėjo skelbti sprendimą, ar A. Vaitkus nepažeidė įstatymų, nedeklaravęs savivaldos rinkimuose „valstiečių“ sąrašą rėmusių uoste dirbančių verslininkų.

Nuo 2013-ųjų Klaipėdos uostui vadovavęs A. Vaitkus iš pareigų atleistas kovo pabaigoje, kai buvo išrinktas į Klaipėdos savivaldybės tarybą su „valstiečių“ sąrašu. Mero rinkimus jis pralaimėjo antrajame ture.

Į tarybą su „valstiečiais“ taip pat pateko asmenys, susiję su uoste dirbančiomis įmonėmis – Igorio Udovickio ir „Belaruskalij“ valdomo Birių krovinių terminalo vadovas Vidmantas Dambrauskas bei „Kamineros grupės“ savininkas Arūnas Tuma. Verslininkai parėmė rinkimų kampaniją maksimaliomis 8,8 tūkst. eurų sumomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Yra naujienų laikraštis ir rado. Tokia laikraščio misija - rašyti.

Idomu

Idomu portretas
Kasdien laikrastis raso apie ta Vaitku,ka jis laikrasti pirko?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių