Vasaros estradą saugos kameros

Uostamiesčio valdžia ieškos būdų, kaip atnaujinti Vasaros estradą. Siekiant tai išsiaiškinti, bus atlikta galimybių studija. Kol kas nuo vandalų objektą bus bandoma apsaugoti, pasitelkus vaizdo kameras.

Priemonių imtis būtina

Dėl Vasaros estrados būklės ir tolimesnio likimo uostamiestyje buvo daug diskusijų. Pernai, siekiant spręsti problemą, buvo sudaryta darbo grupė. Ji pateikė savo išvadas.
Siūlyta Vasaros estrados išlikimą spręsti dviem kryptimis. Pirmiausia rekomenduota likviduoti esamą jos blogą būklę, sutvarkyti aplinką ir pasirengti kitų metų renginių sezonui.

Numatyti, kaip panaudoti Vasaros estradą 2016-2020 metais, apsispręsti dėl jos paskirties ateityje.

Miesto tarybos kolegija pritarė tokioms darbo grupės išvadoms. Įvertinus tai, šių metų miesto biudžete buvo numatyta skirti lėšų galimybių studijai, kuri atsakytų kaip turėtų atrodyti Vasaros estrada ateityje.

„Dabartinė situacija netenkina nei miesto valdžios, nei visuomenės lūkesčių. Todėl būtina imtis priemonių“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Studijai trūksta lėšų

Pasak N.Lendraičio, galimybių studija turi atsakyti į klausimus, kokias rekreacines, komercines ar panašaus pobūdžio paslaugas galima būtų teikti Vasaros estrados sklype, kas galėtų užsiimti šia veikla, ar dėl pastarosios reikėtų keisti žemės naudojimo paskirtį, koks turėtų būti jos valdymo modelis.

„Klausimų ratas galėtų būti ir platesnis. Svarbu, kad rengiant galimybių studiją būtų atsižvelgta į Latvijos, Estijos ir kitų valstybių patirtį. Jose panašūs kultūros objektai yra pritaikyti ne tik dainų švenčių rengimui, bet ir kitų visuomenės reikmių taikymui“, – dėstė vedėjas.

Dabar yra rengiamos galimybių studijos konkurso sąlygos. Lėšų jai įsigyti kol kas yra skirta 20 tūkst. litų. N.Lendraitis pripažino, kad tai labai mažai.

Tačiau tikimasi jų dar gauti iš Kultūros tarybos ir parengti rimtesnį dokumentą. Planuojama, kad galimybių studija turėtų būti parengta iki metų pabaigos.

Užbaigus studiją, numatoma ieškoti lėšų, už kurias būtų galima atnaujinti Vasaros estradą. Galvojama bandyti pasinaudoti ES parama, prašyti Kultūros ministerijos ar net pritraukti privatų kapitalą.

Kenčia nuo grafitininkų

Vasaros estradą yra pavesta administruoti kultūros centrui „Žvejų rūmai“.

Įstaigos direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas tvirtino, kad šiame objekte atlieka komunalininkų funkcijas: surenka šiukšles, du kartus per vasarą šienauja žolė, ardo supuvusius suoliukus ir remontuoja sulaužytus, tvarko medinius laiptus koncertinėje dalyje.

Artimiausiu metu planuojama nuo pastatų nuvalyti terliones, sutvarkyti laiptus, nudažyti jų turėklus.

„Jei Vasaros estrada nėra patraukli savo dydžiu ir netinkama infrastruktūra renginių organizavimui, tai stengiamės bent užtikrinti tvarką“, – pabrėžė vadovas.

A.J.Lenkauskas klaipėdiečius įspėjo neišsigąsti Vasaros estradoje neradus dalies suoliukų. Nuimami tie, kurie yra visiškai supuvę ir bet kada gali lūžti. Daug problemų sukelia ir grafitininkai.

„Jau greitai nebeišgalėsime nusipirkti dažų, kad viską nudažytume“, – teigė direktorius.

Pasak A.J.Lenkausko, gyvenimas Vasaros estradoje veiksmas vyksta visą parą. Po pamokų „turiningai“ praleisti laiką nešini kola, čipsais ir saulėgrąžomis čia renkasi mokiniai. Vakare išlenda benamiai.

„Jiems patinka įsikurti koncertinėje vasaros estrados pusėje, kur yra stogas. Kol atvažiuoja policija ar saugos tarnyba jie spėja ir butelį išgerti, ir sėkmingai pasišalinti“, – pasakojo direktorius.

Siekiant užtikrinti tvarką, bus tariamasi dėl vaizdo stebėjimo kamerų vasaros estradoje įrengimo.

„Jos būtinos, nes situacija yra sunkiai kontroliuojama“, – tvirtino vadovas.

Organizuos daugiau renginių

Pasak A.J.Lenkausko, buvo visokių siūlymų, kaip pagerinti situaciją Vasaros estradoje. Galvota, kad ją reikia aptverti tvora, nugriauti bokštelius, nuardyti suoliukus.

Tačiau tam reikalingos didelės lėšos nuo 100 tūkst. iki 500 tūkst. litų, o išeitis laikina. Dėl apsispręsta atlikti galimybių studiją, kurią užbaigus paaiškėtų, ką reikia daryti.

Pernai Vasaros estradoje vyko 4 renginiai. Šiemet jų planuojamas panašus skaičius.

Planuojama, kad čia repetuotų vienas vietos bigbendas. A.J.Lenkausko teigimu, nuolat skambanti muzika padėtų atgaivinti Vasaros estradą, žmonės galėtų turiningai praleisti laisvalaikį.

Numatoma, kad ateityje čia būtų organizuojamos ne tik kultūros, bet ir sporto, jaunimo užimtumo renginiai. Formuojant kitų metų biudžetą, bus siekiama numatyti lėšas Vasaros estrados daliniam sutvarkymui, kuris apimtų demontuotų medinių suoliukų pakeitimą naujais.

Planuojamų darbų kaina siekia apie 109 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
juokdariai.. kameros negali apsaugoti... cia kai vienas pazystamas pasistate dvirati po kameromis , manydamas kad jos apsaugos nuo vagystes ... po to jis galejo pasiziureti kaip TA VAGYSTE IVYKO....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių