Vargstantiesiems – uostamiesčio ūkininkų parama: dovanos toną bulvių

Klaipėdos rajono Gelžinių kaime gyvenantys ūkininkai nusprendė padėti tiems, kuriems šie metai buvo nelengvi. Ūkininkai ketina atiduoti toną bulvių.

Eugenijos ir Viktoro Valantinų šeima ne pirmus metus dosniai dalijasi su vargstančiaisiais. Ūkininkų sūnus Vilius Valantinas tikino, kad, vos paskelbus apie akciją socialiniame tinkle, pasipylė skambučiai.

"Vos spėju registruoti prašymus. Labai daug skambučių sulaukiau. Buvo ir tokių, kurie skambino iš Marijampolės, Pagėgių ar net Širvintų. Dar pagalvosime, bet, manau, surasime būdų, kaip nuvežti daržovių ir šiems žmonėms", – tikino V. Valantinas.

Skurdo mūsų vadinamojoje gerovės valstybėje labai daug. Bent tokia akcija norime palengvinti dalią tiems, kuriems šie metai buvo tikrai nelengvi.

Šeima trečius metus paremia nedideles pajamas gaunančius tautiečius.

"Artėjant didžiosioms metų šventėms, norime pasidalyti tuo, ką patys užauginome. Atiduosime gal ir daugiau nei toną bulvių. Jas supakavome po 10 ir 25 kg. Tačiau žiūrime, ar šeima gausi, ar pagalbos reikia tik vienam senjorui. Septynių asmenų šeimai tikrai daugiau dovanosime", – tikino jaunuolis.

Ūkininkai 23 ir 24 d. bulves žada patys atvežti kiekvienam, prašiusiam paramos.

"Mes daržovėmis prekiaujame internetu, tad dažnai tenka vežti jas tiesiai į namus. Matydami, kaip gyvena daugybė šeimų, nusprendėme imtis tokios akcijos. Kartą yra tekę vežti užsakymą į vienos šeimos, kurioje augo septyni vaikai, namus. Bulvių užsakė vyriausias sūnus, kuris tuo metu buvo gal 13 metų. Paaiškėjo, kodėl vaikai imasi suaugusiųjų pareigų, – jų mama turi negalią, yra kurčnebylė. Kaip neparemsi, kai išvysti, kokį gyvenimą kai kuriems tenka gyventi", – kalbėjo V. Valantinas.

Ūkininkams tenka dažnokai sukti ir į vienišų senolių namus.

"Skurdo mūsų vadinamojoje gerovės valstybėje labai daug. Bent tokia akcija norime palengvinti dalią tiems, kuriems šie metai buvo tikrai nelengvi", – patikino V. Valantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Noriu esti.Kur pavogti nors duonos kepaliuka. Landzbergis ateme visa turta

..tokiais

..tokiais portretas
momentais aš labai didžiuojuosi savo tautiečiais lietuviais.

O matėt

O matėt portretas
kaip moksleivis berniukas iš Kybartų už 100 Eu savo uždirbtų ir sutaupytų per 2 metus pinigų papuošė daugiabutį kuriame gyvena? Sakyčiau neblogiau kaip pusė mūsų Atgimimo a. kur metami dešimtys tūkstančių. Pažiūrėjus net pasijuokiau prisiminus Klaipėdos savivaldybės įkainius..:D)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių