Vaikų tikslas – padėti kūdikiams

Uostamiesčio moksleiviai nori padėti Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Velykinių darbų parodoje suprekiautus pinigus mažieji žada atiduoti silpnesniems už save.

Mokosi atjautos

Jau penktus metus Klaipėdos laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorė Loreta Vitkevičienė uostamiesčio mokinius suvienija kilniam tikslui.

Įvairaus amžiaus vaikus moteris kvietė dalyvauti velykinių darbų parodoje-mugėje ir taip padėti sutrikusio vystymosi kūdikiams.

Pagelbėti sutiko apie šimtą jaunųjų klaipėdiečių, tarp jų – ir priešmokyklinio amžiaus vaikai.

Mokinių grožybės abejingų nepaliko. Gerą pusdienį "Akropolyje" laiką leidę klaipėdiečiai galėjo įsigyti rankų darbo smulkmenėlių po 30, 50 centų ar eurą.

Pasirinkimo būta plataus: nuo saldžių kepinių iki velykinių atvirukų, medelių, kiaušinių ir kitų suvenyrų.

"Renginyje dalyvavo įvairaus amžiaus vaikučiai iš Klaipėdos mokyklų. Akcijos dalyviai skatinami būti ne tik kūrybiški, komunikabilūs ar verslūs, bet svarbiausia – išmokti atjausti, dalytis su tais, kurie gyvenime yra šiek tiek nuskriausti", – įsitikinusi L.Vitkevičienė.

Vaikai – vaikams

Moksleiviai dalį mugės-parodos metu gautų pinigų žada paaukoti Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams.

Tiesa, ne pinigine išraiška, bet dovanodami jiems labiausiai trūkstamų daiktų: maisto mišinių, sauskelnių, vaikiškų prijuosčių, medinių žaislų, kinetinio smėlio, priemonių, skirtų ugdymo procesui.

Dalytis gerumu planuojama per Velykas.

"Tie, kurie norėjo ir galėjo, buvo raginami savo uždirbtus pinigus skirti kūdikių namams ir padaryti jiems malonią staigmeną švenčių metu. Tiesa, bus aukojami ne pinigai, o perkami daiktai, kurie šiuo metu reikalingiausi nuskriaustiesiems", – aiškino L.Vitkevičienė.

Prieš surengiant akciją, buvo bendraujama su įstaigos atstovais ir klausiama, ko šiuo metu jiems labiausiai trūksta.

Pasak pašnekovės, džiugina tai, kad prie idėjos kaskart prisideda ir verslo atstovai.

"Labai džiaugiuosi, kad prie kilnios akcijos mielai prisideda ir privatus sektorius, pavyzdžiui, Klaipėdos "Akropolis". Jis ne tik įsileido į patalpas, bet pagelbėjo finansiškai. Nes vaikų darbeliai – nebrangūs, jų kainos, savaime suprantama, nedidelės. Todėl bet kokia pagalba mums labai svarbi", – sakė L.Vitkevičienė.

Rezultatas džiugina

Klaipėdos laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorės žodžiais, vaikai greitai įsijaučia ir puikiai supranta šio renginio prasmę – noriai dalyvauja ir dalijasi.

Retas sąžiningai uždirbtus pinigus nori pasilikti sau.

"Stengiuosi skatinti vaikus duoti vaikams. Tokia yra šio renginio esmė ir prasmė", – šypsojosi akcijos iniciatorė.

Graži idėja kasmet sulaukia nemenko moksleivių susidomėjimo, o rezultatas džiugina ir pačius vaikus.

Tokio pobūdžio renginius Klaipėdos laisvalaikio klubas "Aerobikos uostas" organizuoja dukart metuose – prieš Kalėdas ir Velykas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių