Vaikų stovykloms – skirtingi kriterijai

Pirmą kadenciją miesto taryboje dirbantis liberalų sąjungos frakcijos narys Edmundas Kvederis tikino iki šiol nematęs nieko panašaus į tai, kaip trečiadienį buvo priimtas sprendimas skirti beveik 40 tūkst. eurų 10 dienų vaikų sporto stovyklai.

Vadino spjūviu į veidą

"Vakar po miesto tarybos posėdžio sporto bendruomenės atstovai mane užvertė žinutėmis ir skambučiais. Taip negali būti, tai yra spjūvis į veidą", –  kalbėjo E.Kvederis apie sprendimą skirti 39,8 tūkst. eurų iš miesto biudžeto "Barcelonos" futbolo akademijos "Barça Academy" Klaipėdoje organizuojamai stovyklai.

Šį klausimą tarybai pristatė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Paaiškėjo, kad Klaipėdoje vyks dvi vaikų, besimokančių žaisti futbolą, stovyklos po penkias dienas. Pinigų jai atsirado, kai tapo aišku, kad tarptautinis regbio turnyras čia neįvyks.

Tarybos narių nuomonės išsiskyrė, diskusijos buvo labai karštos. Jų metu paaiškėjo, kad savivaldybės skirtais pinigais bus apmokėtas 58 socialiai remtinų klaipėdiečių ir uostamiestyje apsistojusių ukrainiečių vaikų dalyvavimas stovykloje. Vienos stovyklos trukmė – penkios dienos.

16 tarybos narių balsavo, kad minėta suma būtų skirta, priešingai manančių ar susilaikiusių buvo gerokai mažiau.

Prašys atlikti tyrimą

"Labai keista, kad nuo pat pradžios, kai tik išlindo ta informacija, niekas iš organizatorių nepristatė, nepaaiškino šio projekto, neaišku, kas organizuoja stovyklą ir kam konkrečiai bus skirti tie pinigai. Tiesiog absurdiškas atvejis, kai savivaldybės administracijos vadovai pristatinėja ir prašo skirti pinigų, o patys organizatoriai lieka neaiškūs. Ypač nemalonu, kad tai padaryta po to, kai visos paraiškos jau buvo įvertintos ir pinigai paskirstyti. Daugybės prašiusiųjų vos tūkstančio ar pusantro tūkstančio eurų paraiškos buvo atmestos. Prisiminkime, kad visoms vasaros stovykloms skirta 200 tūkst. eurų, o čia vienai be jokio detalaus pristatymo ir svarstymo skirta beveik ketvirtadalis sumos. Jautėme politinį susitarimą, paaiškinimų beveik negavome. Tai yra mokesčių mokėtojų pinigai, taip negali būti", – piktinosi E.Kvederis.

Jis tikino, kad frakcijos nariai svarsto, į kokią instituciją kreiptis, minėjo STT, valstybės kontrolieriaus tarnybą, antikorupcijos komisiją.

Vienas pagrindinių pasipiktinimą sukėlusių aspektų – pinigai skirti tarptautiniams renginiams, nors jie bus panaudoti vaikų sporto stovyklai apmokėti.

Tikisi žvaigždžių

"Tai ne turnyras, o stovykla. Politinis sprendimas priimtas, jis yra teisėtas, bet ar teisingas? Politikus vertina rinkėjai, tikėtina, kad per rinkimus jie šį atvejį prisimins", – teigė E.Kvederis.

Visa stovyklos kaina – apie 214 tūkst. eurų, 120 tūkst. eurų iš jų bus skirti licencijai "Barcelonos" klubui apmokėti. Stovyklautojai gaus brangias aprangas, su jais bendraus žinomi futbolo treneriai.

Į stovyklą atvyks vaikai ne tik iš visos Lietuvos, čia žada atvažiuoti du vaikai iš Ispanijos, kelialapius savo vaikams jau nupirko tėvai iš Latvijos, Norvegijos. Vienam vaikui penkių dienų stovyklos kaina svyruoja nuo 680 iki 800 eurų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, kad tokio garsaus klubo akademijos stovykla Klaipėdai yra didelė garbė ir atveria milžiniškas perspektyvas visomis prasmėmis.

"Barcelonos akademijos" atsiradimas mieste yra trauka įvairiomis pusėmis – ir ekonominis, ir gyventojų skaičiaus pritraukimas, nes kiekvienas tėtis nori įgyvendinti savo vaiko svajonę. Jei tai išsirutulios ir čia bus organizuojamos aukščiausio lygio stovyklos bei turnyrai, galbūt čia atsiras ir akademija. Mūsų futbolo situacija – nelabai gera. Galbūt naujos metodikos ir galimybės leis išsiugdyti aukšto lygio futbolą, kokį turėjome prieš daug metų", – kalbėjo A.Dirgėlienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ačiū

ačiū portretas
kad viešinami tokie dalykai, o ta Dirgline ar kas čia pasakoja kaip Ostapas Benderis apie futbolo suklestėjimą o mokesčių mokėtojų pinigus taško.

klaipėdos konservatoriai

klaipėdos konservatoriai portretas
lengva ranka atidavė pinigus kažkokiai stovyklai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių